Little Roastery, Amersfoort

Op een kleine plantage in de buurt van Salento, Colombia, is het allemaal begonnen. Na de rondleiding vertelde Gijs aan de eigenaar dat de koffie wel wat sterker en bitterder mocht. Dit leidde tot een lieve glimlach, een arm om zijn schouder en de volgende woorden; "I am happy you like your coffee dark and with burned flavours. In that case we can keep the best beans for the Colombians.".
Nu, een aantal jaren later snappen ze pas wat deze man bedoelde. In een koffieboon kunnen zoveel verschillende smaken verstopt zitten. En ze kenden tot voor kort alleen nog maar de bittere (hard gebrande) koffie. Vanaf dat moment zijn ze gaan experimenteren. Gewoon met een koekenpan en groene koffiebonen. En toen...
Toen ging het hard. We hadden de smaak helemaal te pakken. Er ging een wereld met oneindig veel smaken en verschillende bereidingswijzen voor hen open. Uit enthousiasme kochten we toen onze eerste koffiebrander, Gloria. Branden, cuppen, opnieuw branden, weer cuppen, totdat we de sweet spot gevonden hadden. Dit resulteert in onze met liefde, langzaam gebrande en (h)eerlijke koffie.
En nog steeds doen we vreugdedansjes als we een nieuwe koffie ontdekken, kantoren betere koffie gaan drinken of dat een barista met passie onze koffie zet in de horeca. Want er is nog een wereld te winnen in de koffie. En wanneer jij bewuste keuzes maakt ga je extra genieten van je kopje zwarte goud!

littleroastery.nl/

Koffie geleverd aan Roast