Miss Morrison, Delft

Koffiebranderij Miss Morrison DelftMiss Morrison is een ambachtelijke koffiebranderij op de Voorstraat in Delft, vlak naast de Oude Kerk. Bij Miss Morrison is koffie zoveel meer dan alleen een drank… Koffie is ontdekken,genieten en delen.

De focus van Miss Morrison is simpel; mensen laten genieten van hun dagelijkse kopje koffie.

Dit begint bij het selecteren van de beste (biologische) koffiebonen. Daarnaast wordt koffie vers geroosterd en kunnen mensen genieten van een heerlijke kop koffie in het koffieatelier. Natuurlijk met iets lekkers erbij…

Miss Morrison is voor iedereen, omdat ik vind dat koffie vooral toegankelijk moet zijn. Slow coffee heet hier in Delft dus ook gewoon opschenkkoffie.

Het ambacht van koffiebranden staat centraal. Koffie is een prachtig natuur product waarbij de kwaliteit start met het selecteren van de juiste groene bonen. Smaken komen tot hun recht door het branden, wat uiteraard draait om liefde en passie voor het product.

Cisca Colijn van Koffiebranderij Miss Morrison:Cisca Colijn

'Sinds 2014 is Miss Morrison een ambachtelijke koffiebranderij in de binnenstad van Delft en als ondernemer jaag ik voornamelijk mijn dromen na.

Mensen bewust laten genieten van hun dagelijkse kopje koffie is mijn missie met Miss Morrison. Koffie is een product uit de natuur en heeft een prachtig smakenpallet. Door de juiste manier van branden en zetten, komen deze smaken tot hun recht. Mijn visie is, dat dit alleen mogelijk is door samen te werken met de juiste ondernemers, leveranciers en klanten.
Sinds januari hebben we het voorrecht om op een tweede locatie te roosteren en om onze workshops te houden.

 

Er wordt mij vaak de vraag gesteld waarom ik zo gek ben van koffie. Dit is de aller lastigste vraag die mij gesteld kan worden, omdat ik nooit uitgeleerd raak over koffie en dus ervaar ik elke dag dat ik naar de branderij mag als een feestje.

Maar als ik dan echt moet kiezen... dan vind ik het leukste aan koffie, dat het een product is dat de natuur ons gegeven heeft. Dit betekent dat elk land, elke oogst, elke koffieboon, verschillend is. Elke koffie heeft een uniek karakter en mijn rol als brander is dat ik een optimaal smaakprofiel moet creëren, zodat elke koffie een aanvulling is op ons assortiment. De nerd en het kind in mij komen naar boven als ik een nieuwe koffie mag kiezen.

Veel klanten voelen zich thuis in de branderij. Terwijl de koffiebonen in het zakje vallen, delen ze hun blije verhalen. Maar ook de droevige en luchtje praatjes worden gedeeld. En dat wij onderdeel mogen zijn van deze vertrouwde gesprekken, daar wordt ik gelukkig van. Want koffie raakt mensen! Koffie emotioneert, koffie maakt blij, koffie is hoop, koffie inspireert...

 

Wil je meer weten??
Kijk dan ook eens naar mijn blogs op de website!'

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van koffiebranderij Miss Morrison komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>

 

www.missmorrison.nl

Koffie geleverd aan Roast