Or Coffee Roasters, Brussel (BE)

Voor Tom is het essentieel om het teeltproces te kennen in de landen van herkomst zodat hij precies de juiste koffie voor de juiste doeleinden kan kopen. Hij wil in zijn branderij elke boon met respect behandelen en daardoor het beste eruit halen.

In 2001 begonnen Katrien en Tom met het koffiebranden in Aalst (vlakbij Brussel). Al gauw kwam het idee om naast het branden, de koffie ook te verkopen in een koffiebar. De eerste kwam in Gent en na dat succes openden ze ook in Brussel een koffiebar. Toen het branden en verkopen goed liep, verdiepten zij zich in de verdere koffieketen. Daarbij focusten zij op het direct inkopen van de koffie (direct trade). Zij creeerden transparantie door inzicht te geven in de herkomst van de koffie en het bieden van een eerlijke prijs aan de koffieboeren. Zo ontstond Cup-a-lot; een organistie gericht op het importeren en verkopen van topkwaliteit groene koffie.

Naast de branderij heeft OR inmiddels vier espresso bars in Gent en Brussel waar Katrien de leiding over heeft. Katrien heeft het boek Puur Koffie geschreven (een aanrader voor koffie liefhebbers).

 

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van OR Coffee komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>

 

www.orcoffee.be

Koffie geleverd aan Roast