Risa Coffee, Amsterdam

Zoals jullie al hebben gehoord werken we (Roast) samen met het Circular Coffee Fund. Isabel van Bemmelen, één van de mensen achter het fund importeert samen met Rianne van der Bom ook zelf koffie direct van boeren. Deze koffie laten ze bij Dolce Alchemia in Amsterdam branden. 

Na jarenlang te hebben gewerkt in projecten voor het versterken van koffie producerende organisaties, hebben ze veel connecties met boeren organisaties en individuele boeren. Inmiddels hebben ze vele kilometers door koffievelden gelopen, veel verschillende boeren in Latijns America, Afrika en Azië bezocht en meegeholpen met het koffie plukken. Hierdoor hebben ze een goed beeld wat er nodig zou zijn om voor de boeren het produceren van koffie rendabeler te maken. Ze zijn nog steeds op zoek naar duurzame oplossingen 'in de keten' om deze eerlijker en meer transparant te krijgen, aangezien er vooral voor de boeren nog veel te verbeteren valt.

Maar verduurzaming gaat langzaam en om echt zelf iets bij te kunnen dragen zijn ze in het diepe gesprongen. In September 2017 hebben zij Risa Coffee opgericht: een bedrijf dat (h)eerlijke koffie naar Nederland haalt, brandt en verkoopt, geproduceerd door boeren die zij persoonlijk kennen en bij wie zij aan de keukentafel hebben gezeten! Naast deze arabica uit Cauca, hebben ze ook een arabica uit Santa Marta (noord Colombia) die met het zeilschip de Tres Hombres naar Nederland komt, en een unieke gewassen robusta uit de selva central van Peru.

Er gaat niks boven een (h)eerlijke kop koffie geproduceerd voor een eerlijke prijs door bevriende koffieboeren met passie voor hun beroep!

 

(video is NL ondertiteld, CC aanzetten)

https://risacoffee.nl

Koffie geleverd aan Roast