Zwarte Koffie, Ede

Zwartekoffie.nl levert koffie in Nederland sinds juli 2016, toen kwamen de koffiebonen van Café Misión aan in Nederland. Het jaar ervoor zijn we heel erg druk geweest om de site en social media accounts op te zetten en om alles goed te regelen met betrekking tot de import van de koffie.

In 2013 woonde Joffrey samen met zijn vrouw en kinderen 6 maanden in Costa Rica. Zij kwamen toen in contact met de mensen van Café Misión. Ze leerden over hun doelen en hun passie en natuurlijk heel veel over koffie. Joffrey had de domeinnaam zwartekoffie.nl al een tijdje in bezit, en zo leidde het een tot het ander. De oogst van 2015/ 2016 was de eerste oogst die zowel kwalitatief als kwantitatief zo goed was dat ze hem naar Nederland konden halen. En dat hebben ze dus ook gedaan!

Ze importeren de koffie helemaal zelf, er zit geen importeur tussen. Dat zorgt voor behoorlijk wat regelwerk, maar daardoor weten ze wel zeker dat het hele bedrag dat ze voor de koffie betalen bij Café Misión terecht komt.

Het doel is om koffieboeren en andere mensen die met koffie werken, vooruit te helpen door de verkoop van hun koffie in Nederland. We bieden kwaliteitskoffie aan, maar alleen van koffieboeren die we persoonlijk kennen. We doen dus direct zaken met ze, Direct Trade. Ze richten zich specifiek op een regio in Costa Rica die een klein beetje vergeten is. Er komen geen toeristen en er is niet zo veel werk. Omdat Joffrey en zijn vrouw in dat gebied hebben gewoond, kennen we de mensen en willen we hun heerlijke koffie in Nederland verkopen.

Café Misión is een bijzondere koffie waarvan de winst wordt geïnvesteerd in sociale projecten in het dorp. Tevens mogen er alleen maar lokale mensen op de plantage werken. Ze werken ook met een aantal andere koffieboeren in de regio. Ze leren hen hoe ze betere koffie kunnen verbouwen zodat ze ook hun koffie in Nederland kunnen verkopen. Het zou echt mooi zijn als we op deze manier de hele regio een ‘boost’ zouden kunnen geven. De mensen van Café Misión zijn de directe partners hierin, zij onderhouden de contacten met deze koffieboeren.

De koffievelden van Café Misión liggen net buiten het dorpje Tuis, een klein dorpje onder de rook van de nog actieve vulkaan Turrialba. De grond is vulkanisch, in het verleden vooral gebruikt voor veeteelt. Met uitzicht op de vulkaan liggen de koffievelden er schitterend bij. Aan het einde van de dag wordt de koffie mee naar het dorp genomen waar hij gewassen en gedroogd wordt in de microbenificio van Café Misión. Café Misión zorgt voor veel werkgelegenheid in het dorp en heeft ervoor gezorgd dat meer koffieboeren in de omgeving interesse hebben gekregen om beter voor hun koffieplanten te zorgen, om zo een betere kwaliteit koffie te krijgen en uiteindelijk een betere prijs.

Bosbrand Koffie

De koffie van Zwarte Koffie wordt in Nederland gebrand door Bosbrand (bosbrandkoffie.nl). Bosbrand is een stadsbranderij die in 2017 gestart is door een groep vrienden. Met trots wordt de koffie vanuit het hart van de Veluwe, Apeldoorn, gebrand voor de liefhebbers die goede koffie kunnen waarderen. Bosbrand staat altijd voor hoge kwaliteit. Daarnaast geven zij om eerlijke handel en proberen ze daar zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan.

But besides that..

het moet fun zijn! Koffie moet lekker, betaalbaar en genieten zijn!

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van koffiebranderij Zwarte Koffie komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>

www.zwartekoffie.nl

Koffie geleverd aan Roast