Recente koffiepost

Iedere maand worden er drie bijzondere koffies verzonden door Roast. Op deze pagina zie je het overzicht van de afgelopen maanden. Voor elk eerste weekend van de maand proberen we de koffie te laten bezorgen.

 
 

Finca El Roblar

  • Koffiebranderij
  • Branderij Luijendijk, Schiedam
  • Producent
  • German Peña
  • Omschrijving
  • Deze koffie is geproduceerd op de 4 hectare boerderij van German Peña, waar hij verschillende cultivars groeit. Dit lot komt van de 40% Caturra die hij heeft. De koffie is na oogst 12 uur gefermenteerd, gedepulped en nogmaals 20-24 uur gefermenteerd. Na het wassen zijn de bonen 20-30 dagen gedroogd op verhoogde bedden. Deze oogst, eerste helft 2018, is uitgesproken qua smaak; een volle body, warme tonen van karamel, honing en hazelnoot met sprankelend citrus.

Cameroon Boyo

  • Koffiebranderij
  • Beans en Dreams, Den Haag
  • Producent
  • Diverse kleine boeren van het Cameroon Boyo project
  • Omschrijving
  • Deze koffie komt uit de Boyo regio. In de Boyo regio liggen een aantal dorpen, waarin veel kleine individuele koffieboeren bij het Cameroon Boyo project aangesloten zijn. Voor de boeren houdt dat kortgezegd in dat ze een beter en gespreid inkomen hebben, een grotere markt kunnen aanboren en naar betere kwaliteit gedreven worden. Een mooie gebalanceerde koffie, notig van smaak en een hint van melkchocolade.

Panama Boquete Lerida E

  • Koffiebranderij
  • Het Hoofdkwartier, Amstelveen
  • Producent
  • Lerida Estate - eigendom van Familie Amoruso
  • Omschrijving
  • Deze koffie is echt explosief van smaak dankzij de vulkanische grond waar de planten groeien, in dit geval Mt. Baru. De geur van de vers gemalen bonen is overladen met overweldigende chocoladetonen die neigen naar stevige zwarte thee als je er water opgiet. Het mondgevoel van de koffie is in eerste instantie sappig maar al snel overheersen de rijke kruidige aroma’s van drop, laurier en stevige specerijen.
     

Guatemala Las Delicias F

  • Koffiebranderij
  • Het Hoofdkwartier, Amstelveen
  • Producent
  • Finca Benicion - eigendom van José Gómez
  • Omschrijving
  • Op Finca Benicion wordt al zo'n 85 jaar groente, fruit en melkvee gehouden. Economische tegenslagen zorgde ervoor dat er in 1997 ook koffieplanten werden geplant. Deze koffie heeft een fantastische body met dank aan de extreme groeihoogte, de smaak is mooi helder met veel zoetheid van caramel door het langzame groeien. De koffie heeft een goed mondgevoel en de nasmaak is gevuld met rijpe rode vruchten.

 
 

La Martina

  • Koffiebranderij
  • His Majesty the Coffee, Monza (IT)
  • Producent
  • Juan Hernando Insuasti
  • Omschrijving
  • La Martina is anders dan de meeste plantages in Colombia. De plantage van Juan bevat 16 hectare koffieplanten en de gehele plantage bevat in totaal 17 hectare aan grond. Juan is sinds 2015 eigenaar van de plantage en verbouwd voornamelijk Castillo en Colombia. Een prachtig fruitige koffie van de nr. 3 van de Roast Masters 2019. 

Costa Rica San Antonio

  • Koffiebranderij
  • White Label Coffee, Amsterdam
  • Producent
  • CoopeTarrazu, diverse kleine boeren
  • Omschrijving
  • Door het Community Coffee programma van CoopeTarrazu is het mogelijk om microlot uit specifieke gemeentschappen te krijgen van de regio León Cortés. Hierdoor kunnen de verschillende boeren inspelen op de kansen om erkenning te krijgen voor hun eigen kwaliteit van de koffie. Deze koffie is mild en zoet en heeft een zacht romig mondgevoel. 

Gahahe Honey

  • Koffiebranderij
  • Dutch Barista Coffee, Maastricht
  • Producent
  • Greenco
  • Omschrijving
  • Deze fruitige (rode bessen, lychee) koffie is afkomstig van Greenco, een corporatie die 13 wasstations beheert in Kayanza, Burundi. De producenten krijgen steun van de Greenco CWS-managers, die allemaal jonge ingenieurs in de agronomie zijn. Greenco koopt 93% van zijn koffiebessen rechtstreeks van boeren via verzamelcentra. Op deze manier verbeteren ze de prijs van de boerderij naar de producenten. 

Londinium

  • Koffiebranderij
  • His Majesty the Coffee, Monza (IT)
  • Producent
  • Diverse boeren uit Brazilië, Colombia en Ethiopië
  • Omschrijving
  • Speciaal voor deze Roast Master zending hebben we voor het eerst in de geschiedenis van Roast een blend in ons pakket voor espresso drinkers. Met deze blend behaalde His Majesty the Coffee de derde plek in de Roast Master competitie tijdens het Amsterdam Coffee Festival. 

 
 

Colombia Yadile

  • Koffiebranderij
  • Varietals Coffee
  • Producent
  • El Turpial, Yadile Mora Arenas
  • Omschrijving
  • Yadile is de derde generatie van koffie producenten op deze plantage. Op haar 16e kreeg ze van haar vader een deel van de grond om te experimenteren met koffie. Yadile (nu 26 jaar) gebruikte voor dit microlot een 'perfect picking', waarbij alleen de echt volrijpe bessen worden geplukt. In de koffie proef je onder andere bruine suiker, jasmijn en caramel.

Brazilie Mariana

  • Koffiebranderij
  • BeanBrothers, Eindhoven
  • Producent
  • São Lourenço
  • Omschrijving
  • Fazenda São Lourenco staat bekend om haar prachtige naturals en wist hiermee in verschillende competities al hoog in de ranglijsten te eindigen. De koffiebesjes worden hierbij na het plukken in hun eigen vruchtvlees te drogen gelegd op een patio. Dit levert volle zoete smaken op van melk chocolade en tonen van rood fruit. Deze koffie van São Lourenco is door Rainforest Alliance gecertificeerd.

Colombia Muñoz

  • Koffiebranderij
  • Ikigai Coffee
  • Producent
  • Leonardo Muñoz Lopez
  • Omschrijving
  • Jeroen Brugman is in oktober 2018 met Ikigai begonnen om meer waarde bij de koffieboeren te krijgen. Deze koffie komt uit Colombia van Leonardo Muñoz, 4de generatie koffieboer. Milou Savelkoul gebruikte de koffie in de Licor43 “Most Passionate Barista Challenge” en de EntreeMagazine “Best Barista Award” en heeft daarmee al diverse prijzen gewonnen. Check de persoonlijke boodschap van Leonardo (en meer) hier.