Recente koffiepost

Iedere maand worden er drie bijzondere koffies verzonden door Roast. Op deze pagina zie je het overzicht van de afgelopen maanden. Voor elk eerste weekend van de maand proberen we de koffie te laten bezorgen. Wil je weten wanneer je jouw pakket kunt verwachten; meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met daarin info over de koffie, blogs en andere nieuwtjes. 

 
 

Guji

  • Koffiebranderij
  • Jones Brothers Coffee, Amsterdam
  • Producent
  • Ture Waij - Sookoo Coffee
  • Omschrijving
  • Ter ere van de legende over Kaldi en zijn dansende geiten, die meer dan duizend jaar geleden de geweldige effecten van de koffieboon ontdekten in Ethiopië, creëerde Jones Brothers deze derde oogst van Horny Goat koffie. Kort geleden maakte Jones Brothers kennis met deze producent: Ture Waji , die bekend is onder de naam ‘De koning van Guji’! Hij zette kort geleden een nieuw koffiebedrijf op onder de naam ‘Sookoo Coffee’ en daarnaast een wasstation in het dorpje Raro Nansebo.

    Deze koffie heeft een cuppingscore van 88pt!

Honduras

  • Koffiebranderij
  • BeanBrothers, Eindhoven
  • Producent
  • Finca Cerro Bueno
  • Omschrijving
  • In het westen van Honduras ligt het prachtige Marcala gebied, dat bekend staat om zijn koffieplantages. Doordat de grond hier erg vruchtbaar is vanwege zijn vulkanische oorsprong, groeien de planten hier hard en worden ze rijk van smaak. De meeste plantages in deze regio liggen op een hoogte van 1525 tot 1676 m. Hierdoor groeien de planten langzamer waardoor de pitten nog meer smaak op kunnen nemen. Kortom: een ideale locatie om topkwaliteit koffie te verbouwen!
    De koffie die wij hier vandaan halen is een blend van 3 verschillende boerderijen die allemaal door de Acosta familie worden geholpen. 
     

Sidama

  • Koffiebranderij
  • Rum Baba, Amsterdam
  • Producent
  • Keramo washingstation
  • Omschrijving
  • Klassieke washed koffie uit Sidama. Zoet en kenmerkend in aroma

    Boeren uit de regio rondom het dorp Keramo, plukken de kersen en brengen de oogst naar de lokale washing station voor verwerking. 
    Typerend is de kleine screensize (en gote dichtheid) van de bonen door de relatief grote hoogte van de regio. De kersen/bonen zijn bij verwerking ongeveer 2 twee dagen gefermenteerd waarna vervolgens 10 dagen gedroogd

 
 

Colombia

  • Koffiebranderij
  • Giraffe Roasters, Rotterdam
  • Producent
  • Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil
  • Omschrijving
  • Deze koffie maakt deel uit van een project in Colombia dat vrouwen helpt om aan de slag te gaan en te slagen in de koffieproductie. Met de teelt van specialty coffee zijn ze inmiddels zo vooruitstrevend dat ze niet alleen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen maar zelfs biologische gecertificeerd zijn. Verwacht een ongekend zoete fris-romige koffie met smaken van donkere chocolade, amandel en tropisch fruit. Ook het romige karakter en de hoge body zijn heel bijzonder voor een Colombiaanse koffie.

Timor

  • Koffiebranderij
  • Schot Koffie, Rotterdam
  • Producent
  • Parami Village farmers
  • Omschrijving
  • Deze lot komt van de producenten van de hoger gelegen Parami village. Hier zijn de plantages gelegen op een hoogte van 1.700 – 1.800 meter boven zeeniveau. Er worden zowel ‘natural’ als ‘washed’ koffies geproduceerd. Schot koffie heeft ervoor gekozen om met de gewassen koffie van Parami te werken. De koffie is erg toegankelijk; milde aciditeit, goede body en smaken van donkere chocolade, walnoot en honing.

Myanmar

  • Koffiebranderij
  • Sampietro Specialty Coffee, Den Bosch
  • Producent
  • Hopong
  • Omschrijving
  • Myanmar heeft pas een korte geschiedenis in specialty coffee maar met indrukwekkende snelheid en resultaten. Een partner van Sampietro specialty coffee, heeft koffieboeren van twee dorpen samengebracht om gezamenlijk koffie te produceren en exporteren. Deze koffie is een fruitige zoete koffie met de smaken passievrucht en dikke banaanzoetheid. Zuiver en licht wijnachtig natuurlijk met een aangenaam medium-lichte body. Geweldig complex als filter en een zoete en funky espresso.

Barista Blend

  • Koffiebranderij
  • Sampietro Specialty Coffee, Den Bosch
  • Producent
  • Omschrijving
  • In deze koffie proef je hazelnoot en melkchocolade, met een aangename bloem-fruitige ondertoon. Karaktervolle koffie met een aangename nasmaak.

 
 

Awasa Natural

  • Koffiebranderij
  • Nordkapp Coffee, Utrecht
  • Producent
  • Tega (Tega and Tula Coffee Farm)
  • Omschrijving
  • Deze Natural komt van de Tega & Tula Farm uit de Kaffa regio. De boerderij is biologisch gecertificeerd en produceert gewassen en 'natural' koffie, en heeft niet alleen een prachtig smaakprofiel, maar ook traceerbaarheid tot aan de producent en microlot. Dit lot is het lot waar de koffiekwekerij is gevestigd en is omgeven door UNESCO-erfgoedbossen. Een volle en tropisch zoete koffie waar de authentieke Ethiöpische smaken in te herkennen zijn. 

Colombia Meko

  • Koffiebranderij
  • Roast Factory, Den Haag
  • Producent
  • Hernando “Meko” Gutierrez
  • Omschrijving
  • Hernando "Meko" Gutierrez is een koffieboer van de vierde generatie in Colombia. Zijn familie was een van de eersten die speciale koffie produceerde in deze regio. Alle koffiebomen op de boerderij hebben schaduw en zijn omgeven door mandarijn-, citrus- en bananenbomen. Meko verkoopt een deel van deze vruchten op een lokale markt, maar het meeste wordt gebruikt als meststof voor de grond. Een romige, zoete koffie, met medium zuurgraad en body. 

Rwanda - Rutabo Village

  • Koffiebranderij
  • Back to Black Coffee, Amsterdam
  • Producent
  • Antoine Kaganza - Abakundakawa Cooperative
  • Omschrijving
  • Het Rushashi washing station is een van de meest progressieve in Rwanda. Er wordt gebruik gemaakt van zelfontwikkelde water- en energiebesparende triple fermentatiemethodes en geavanceerde pulp recycle methodes. Daarnaast hebben ze twee women-empowerment organisaties! De cooperative werkt steeds duurzamer en investeert hier dan ook veel tijd is. De koffie smaakt naar cranberry, rood fruit en is honingzoet.