Recente koffiepost

Iedere maand worden er drie bijzondere koffies verzonden door Roast. Op deze pagina zie je het overzicht van de afgelopen maanden. Voor elk eerste weekend van de maand proberen we de koffie te laten bezorgen.

 
 

Rwanda Nyakarenzo

  • Koffiebranderij
  • Sampietro, Den Bosch
  • Producent
  • Nyakarenzo
  • Omschrijving
  • Omdat de droogcapaciteit van dit wasstation zeer beperkt is en de omstandigheden niet geschikt zijn om volume te produceren, heeft Nyakarenzo natuurlijk de loop van de gespecialiseerde productie doorgemaakt. Dit resulteert in bijzonder microlots.Deze koffie heeft tonen van aardbei, kers, vanillie en chocola. 

Peru Churupampa

  • Koffiebranderij
  • Roast Factory, Den Haag
  • Producent
  • Tocto familie
  • Omschrijving
  • De Tocto familie is jaren geleden begonnen met de focus op organic en Fairtrade koffie. In februari 2018 zijn de eerste lots binnengekomen en iedereen was zeer te spreken over de kwaliteit. Qua smaak kan je alle kanten op maar de koffie is super clean en sprankelend met een aciditeit van bloedsinaasappel en een donkere choco finish. 

Guatemala San Antonio

  • Koffiebranderij
  • Single Estate Coffee, Maassluis
  • Producent
  • Finca San Antonio
  • Omschrijving
  • San Antonio is in handen van de 3e generatie binnen de familie en produceert alleen gewassen koffie met een ecologische visie. Dit is terug te zien in het pulpen van de koffie waar weinig tot geen water gebruikt wordt door een eco pulper. Zo is er geen vervuild water dat terug de natuur in loopt of gezuiverd moet worden.

Honduras Santa Rosa

  • Koffiebranderij
  • Sampietro, Den Bosch
  • Producent
  • Santa Rosa
  • Omschrijving
  • Producenten verwerken hun koffie volgens het traditionele volledig gewassen proces. Santa Rosa zorgt ervoor dat de koffie voldoet aan de internationale normen op het gebied van vochtgehalte, kwaliteit en dus topkwaliteit. Deze koffie heeft een volle body met een medium zuurgraad, kruidig en een chocolade afdronk.

 
 

Ethiopie Aricha

  • Koffiebranderij
  • Rum Baba, Amsterdam
  • Producent
  • Kebel Aricha mill (650/700 kleine lokale boeren)
  • Omschrijving
  • De Gedeo zone is genoemd naar de bevolking die in deze regio woond. De kleine boeren brengen hun rijpe bessen naar de Kebel Aricha mill waar ze vervolgens gesorteerd en gedroogd worden. Elke 2-3 uur worden de bessen in de eerste dagen gedraaid om vergisting en schimmel tegen te gaan. De Aricha heeft een fruitig karakter en relatief milde aciditeit.

Brazil Juanito

  • Koffiebranderij
  • Badeta Koffiebranders, Amsterdam
  • Producent
  • Fazendas Klem
  • Omschrijving
  • In de jaren ‘50 heeft Nagipe Viana Klem de eerste stappen gezet richting een duurzame plantage. In de afgelopen jaren hebben zijn kinderen het stokje overgenomen. Deze koffie was met 91,17 de hoogst scorende “organic” tijdens de Cup of Excellence dit jaar. Verwacht in je kopje een boterzachte Natural die doet denken aan die ouderwetse aarbeien-bubblegum.

Sumatra Sidikalang

  • Koffiebranderij
  • De Zeeuwse Branding, Zierikzee
  • Producent
  • boerengemeenschap Sidikalang
  • Omschrijving
  • Eind 2016 bezocht Rob voor het eerst de koffieplantages van de boerengemeenschap Sidikalang op Sumatra, Indonesië. Een paar jaar terug hebben de Italiaanse Federico Spati en de Javaanse Lely Swince het verwerkingsstation van de oom van Lely in Sidikalang overgenomen. Hun droom was om de kwaliteit van de koffie uit de regio naar een hoger niveau te tillen en een transparante en zo direct mogelijke ketting te kunnen creëren tussen de boer en een kop koffie.

 
 

Nicaragua El Cua

  • Koffiebranderij
  • Miss Morrison, Delft
  • Producent
  • Diverse kleine boeren
  • Omschrijving
  • Deze koffie heeft een milde body, veel tonen van cacao en een fris zoete afdronk van (bloed)sinaasappel. In de filter (of andere slow methodes) is de koffie mooi verfijnd en proef je echt het friszoet van de sinaasappel. Als espresso komt het fruit ook mooi naar boven, maar ga je een cappuccino ervan maken, dan proef je onwijs veel (droge) tonen van cacao!

El Bombasi

  • Koffiebranderij
  • Ben en Rolands, Oldenzaal
  • Producent
  • Nelson Cerda Reyes en Humberto Perez Lora, Las Lagunas
  • Omschrijving
  • Deze koffiebonen komen van Nelson Cerda Reyes en Humberto Perez Lora, koffieboeren uit het dorp Las Lagunas. Met haar vruchtbare grond en haar ligging biedt de plantage de beste voorwaarden voor de teelt van deze Caturra. De bonen worden ingekocht door Ben & Rolands tegen een prijs die recht doet aan de uitstekende kwaliteit. Een stevige koffie met tonen van chocola. Aards en robuust. Ideaal als basis voor melk variaties.

Ethiopie Chelelektu

  • Koffiebranderij
  • Black & Bloom, Groningen
  • Producent
  • Chelelektu
  • Omschrijving
  • Chelelektu is een dorp in het Kochere district van Ethiopie, ten zuiden van de Yirgacheffe regio. De koffie uit Chelelektu staat synoniem aan kwaliteit en is favoriet bij barista's tijdens kampioenschappen. Chelelektu koffie heeft een typisch Ethiopisch profiel, een levendig bloemig profiel met zachte citrus en perzik hinten.