Costa Rica, Cafetalera Zamorana

  • Producent

    Cafetalera Zamorana

  • Branderij

    ManCoCo, Manchester

  • Regio

    Costa Rica, Alajuela, San Isidro

  • Varieteit

    100% Arabica, Caturra / Catuaí

  • Hoogte

    1350

  • Zending

    januari 2013 / #1

Meer dan vier generaties en 100 jaar lang verbouwt de Zamorana familie koffie op hun landgoed. Jorge Zamorana runt nu het familiebedrijf samen met zijn vijf zonen. Het hele landgoed is opgebouwd uit tien kleine boerderijen rondom Costa Rica’s centrale vulkanische bergrif.  De vruchtbare vulkanische grond en het milde berg klimaat zorgen voor ideale condities voor de productie van specialty koffie. Op het landgoed worden twee variëteiten verbouwd, de Caturra en de Catual.

De bessen worden met de hand geplukt als deze volledig gerijpt zijn. Daarna worden ze direct verwerkt op de boerderij in San Isidro, Alajuela. Hier worden de bessen geplet, verwerkt en gewassen. De natte substantie wordt vervolgens in de zon gedroogd op de patios van het landgoed. De bonen worden in de substantie bewaard tot het moment van export.

De Zamora familie doet haar uiterste best om te verbouwen in een milieu vriendelijke en duurzame manier. Overtollige koffie pulp wordt hergebruikt als organische mest en afval water wordt op een natuurlijke manier gezuiverd. Deze zuivering zorgt ervoor dat de rivieren en beekjes schoon blijven.


We hopen dat de koffie je laat meevoeren naar de vulkanische bergen in Costa Rica.

Stuart van ManCoCo brandt de koffie in de eigen branderij in Manchester City.