Recente zendingen van Roast

Deze koffie heb jij de laatste keer geproefd!

Maandelijks worden drie bijzondere specialty coffee soorten verzonden door Roast. Op deze pagina zie je het overzicht van de afgelopen maanden. De koffiebranderijen worden met zorg geselecteerd door Roast. Zo ervaar jij altijd de lekkere smaak van de beste koffiebonen wanneer je thuis een kop koffie zet.

  • Koffie
  • Rwanda Isimbi FW
  • Koffiebranderij
  • Caffenation
  • Producent
  • Rwa coffee
  • Omschrijving
  • Rob zegt: Onze enige gewassen Rwanda van de winter 2023/24 is een ‘blend coffee’. Zeker lekker als single origin espresso of filter, maar vooral ingebracht ter versterking van onze Roast ED Espresso blend. Als we ‘blendkoffie’ zeggen, bedoelen we dat deze goedkoper is, met een cupping van -86 punten en geweldig om te mixen met andere koffiesoorten uit dezelfde categorie, maar met een bijpassend smaakprofiel.
Meer informatie
  • Koffie
  • Exotico, Colombia
  • Koffiebranderij
  • Zwarte roes, Zwaag
  • Producent
  • Various
  • Omschrijving
  • Exótico de Giraldo doet zijn naam eer aan vanwege de zeldzaamheid van zijn sensorische eigenschappen en de agroclimatologische omstandigheden waar deze koffie wordt geproduceerd. Als espresso geeft deze koffie een erg cleane koffie met melkchocolade en een flinke dosis zoetheid en een romige nasmaak. Exótico de Giraldo is een grouplot uit het westelijke deel van Antioquia. De boerderijen die eraan bijdragen, liggen op een hoogte tussen 1900 en 2300 m boven zeeniveau en verbouwen variëteiten zoals Caturro, Colombia, Colombia F7, Castillo en Pajarito. Deze variëteiten gedijen goed onder zure gronden, lage vochtigheid, koude nachten vanwege de hoogte, maar warme luchtstromen uit de kloof. Hier stroomt de rivier de Cauca, een waterbron die het hele land doorkruist.
Meer informatie
  • Koffie
  • Zombo Ajere - Uganda
  • Koffiebranderij
  • Zwarte roes, Zwaag
  • Producent
  • Various
  • Omschrijving
  • Ajere microstation wordt beheerd door James, Faustino, Thomas en Rovia. Samen met de leden van de gemeenschap hebben ze in de loop der jaren een consistente kwaliteit en een goede hoeveelheid bereikt. De coöperatie produceert koffie van ongeveer 85 boeren uit een gebied, waar de koffiebomen groeien in de schaduw van inheemse bomen. Het gebied rond de koffiebomen in Ajere wordt beschaduwd door verschillende inheemse bomen; plantages van eucalyptus en Afrikaans teakhout groeien wild tussen de grazende landerijen. Dubbele natte fermentatie: de bessen worden ontpulpt met eenvoudige handpulpers en dezelfde dag gewassen. Vervolgens worden ze dubbel nat-gefermenteerd gedurende 2 tot 18 uur, schaduwgedroogd en vervolgens in de zon gedroogd op verhoogde bedden.
Meer informatie
  • Koffie
  • Huehue, Guatemala
  • Koffiebranderij
  • SOCOCO, Rotterdam
  • Producent
  • San Miquel
  • Omschrijving
  • Een volle espressoboon die een krachtige volle chocola smaak heeft. Heerlijk voor een espresso, cappuccino of een perfecte latte macchiato. De mooiste en beste koffies in de wereld worden op hoogte geproduceerd. Sococo heeft het geluk dat zij een exclusieve en directe samenwerking heeft met verschillende koffie families. Het resultaat van aandacht en zorg voor de hele koffieketen (teelt-, oogst-, was-, droog- en plukproces). Elk jaar heeft Sococo het genoegen om een bezoek te brengen aan de plantages om samen met de koffieboeren de beste kwaliteit te selecteren voor de consument in Nederland. Verwacht tonen van volle chocolade smaak met lichte tonen van citrus.
Meer informatie

April 2024

  • Koffie
  • Ethiopia, Teferi Kela, Sidama
  • Koffiebranderij
  • De Zeeuwse Branding, Zierikzee
  • Producent
  • Bette Buna
  • Omschrijving
  • Onze partner Bette Buna is meer dan alleen een exporteur of importeur. Wanneer Hester niet bezig is met het proberen te verkopen, exporteren of importeren van haar koffies, werkt ze daadwerkelijk keihard met haar laarzen in de modder op de velden. Hester en haar familie wonen in Ethiopië en je herkent haar naam misschien van onze populaire /008.
Meer informatie
  • Koffie
  • El Salvador, Jose Antonio Salaverria
  • Koffiebranderij
  • Stooker Specialty Coffee, Amsterdam
  • Producent
  • Jose Antonio Salaverria
  • Omschrijving
  • San Francisco Farm maakt deel uit van een project waarbij de Salvadoraanse producent Jose Antonio Salaverria en zijn twee zonen, Andres en Jose Antonio Jr., betrokken zijn. Ze behoren tot de 6e generatie koffieproducenten, waarbij hun voorouders de koffieteelt in Huachapan hebben geïnitieerd. In 1970 werd Jose Antonio Senior een huis aangeboden, maar hij vroeg in plaats daarvan om een boerderij. Als gevolg daarvan kreeg hij Finca Los Nogales, die nog steeds in de familie blijft en bijdraagt aan onze koffievoorziening.
Meer informatie
  • Koffie
  • Rwanda, Gasharu
  • Koffiebranderij
  • Rum Baba, Amsterdam
  • Producent
  • Gasharu Coffee, Valentin Kimenyi
  • Omschrijving
  • Als hoofd van het familiebedrijf is producent Valentin Kimenyi een man die zeer gemotiveerd is om het potentieel van Rwanda als producent van hoogwaardige specialty coffee verder te ontsluiten. De hoge ligging, vruchtbare grond en klimaat zijn ideaal voor het verbouwen van koffie. Deze koffie is een van de speciale bereide partijen die Gasharu heeft ontwikkeld. Met als doel een hogere complexiteit in de kop door te kiezen voor een natuurlijk anaërobe fermentatieproces in plaats van de gebruikelijke praktijk in Rwanda van gewassen verwerking (die ook prachtige koffies kan opleveren!).
Meer informatie

Maart 2024

  • Koffie
  • Bildimoo Nensebo- Ethiopië
  • Koffiebranderij
  • Blue City Roasters, Winschoten
  • Producent
  • Tariku Coffee
  • Omschrijving
  • Tariku Coffee werkt hard om de allerbeste G1 Ethiopische koffie te maken in West Arsi en Sidamo, en ze zijn beloond voor hun geweldige resultaten. Ze noemen hun koffie "Sidama Coffee" en "Werka Coffee". Deze specifieke partij is wat ze "Werka Coffee" noemen, wat betekent dat het gemaakt is van kersen die met de hand zijn geoogst en verwerkt in Werka, West Arsi (Oromia). Deze koffiebonen hebben een schermgrootte van 14+ en worden verwerkt als G1 naturals. Als je deze Werka Coffee proeft, kun je een kopje verwachten met een rijke en ingewikkelde smaak, met een duidelijke zoetheid. Je zult de subtiele geur van witte bloemen ervaren, samen met smaken van bergamot-sap, druiven, pruimen en citrus die je een echt bijzondere koffie-ervaring geven.
Meer informatie
  • Koffie
  • Caballero- Honduras
  • Koffiebranderij
  • Blue City Roasters, Winschoten
  • Producent
  • Marysabel & Moises Caballero
  • Omschrijving
  • De familie Caballero, koffieboeren van de derde generatie in Marcala, Honduras, bezit verschillende kleine tot middelgrote boerderijen in de buurt van hun centrale verwerkingsmolen, Xinacla. Deze molen verwerkt kersen van al hun boerderijen, meestal apart zoals van de familie Caballero. Marysabel en Moises geven prioriteit aan duurzame praktijken in het boerenbedrijf en bij het verwerken van de koffie, wat resulteert in bekroonde koffies die de reputatie van Honduras op koffiegebied versterken. Ze documenteren nauwkeurig al hun boerderijactiviteiten, investeren in nieuwe apparatuur en kweken diverse koffievariëteiten om de kwaliteit van de koffie te verbeteren. Milieuvriendelijkheid is cruciaal voor de Caballeros, met een focus op bodemgezondheid. Ze produceren organische meststoffen door koeien- en kippenmest te combineren met koffiekersenpulp en ander organisch materiaal. Deze organische mix, samen met minerale meststoffen, voedt hun koffieplanten. Daarnaast verbouwen ze sinaasappels, avocado's, bloemen, bananen en andere vruchten om de biodiversiteit te ondersteunen en voeding te bieden aan de plukkers, zodat ideale omstandigheden en schaduw voor de koffiebomen worden gegarandeerd.
Meer informatie
  • Koffie
  • Burimba hill, Rwanda
  • Koffiebranderij
  • Jones Brothers Coffee, Amsterdam
  • Producent
  • ABAKUNDAKAWA COOPERATIVE
  • Omschrijving
  • Deze prachtig complexe en gebalanceerde koffie van een enkele plantage uit Rwanda wordt "Burimba Hill" genoemd door de vrouwen van de Hingakawa Cooperative, die we voor het eerst ontmoetten in Rwanda in 2019. Ze zijn trots op de berg die hun koffiebomen laat groeien en beschermt, als onderdeel van de grotere Bio-gecertificeerde Abakundakawa Cooperative in Rushashi, een bekende koffieteeltregio. Dit is een natuurlijk verwerkte, romig getextureerde, zoet gebalanceerde koffie, met subtiele tonen van bergamot en rozenbottel; we zijn dol op de zwarte thee-afdronk van deze kop. Een perfect voorbeeld van het allerbeste uit Rwanda.
Meer informatie
  • Koffie
  • Ethiopia - Hangadhi (Natural)
  • Koffiebranderij
  • Blommers, Nijmegen
  • Producent
  • Guji Highland Coffee plantation
  • Omschrijving
  • Dit is een wilde en fruitige Ethiopische koffie uit de regio Guji. We hebben deze geselecteerd vanwege zijn complexiteit, heldere smaak en zoetheid. De Guji-regio, bekend om zijn kwaliteitskoffies, heeft een zeer bergachtig terrein met hoge pieken. Het terroir van deze regio biedt het klassieke Ethiopische profiel, gekenmerkt door zijn rijpe zoetheid en citrusaroma's. Deze koffie, verwerkt door de Guji Highland Coffee Plantation, bestaat uit met de hand geplukte bessen van samenwerkende kleine boeren, en de gehele productie is biologisch gecertificeerd. De koffie ondergaat een droog fermentatieproces waarbij de koffiebes, met al het vruchtvlees er nog aan, in de zon wordt achtergelaten om te drogen. De bessen worden regelmatig verplaatst en bedekt tijdens de warmste uren van de dag om ze te beschermen tegen intens zonlicht en 's nachts opnieuw bedekt om ze te beschermen tegen vochtigheid. Het resultaat is een koffie die zowel rijk van smaak als zoet is, met een unieke combinatie van eigenaardigheid en zuiverheid. Verwacht een wilde, zoete en complexe kop koffie! Met smaken van aardbei, perzik en yoghurt.
Meer informatie
  • Koffie
  • Guatemala - La Libertad (Washed)
  • Koffiebranderij
  • Blommers, Nijmegen
  • Producent
  • Finca La Bolsa
  • Omschrijving
  • Deze koffie van hoge hoogte wordt geproduceerd in het La Libertad-terroir, het hoogste district in de regio Huehuetenango. De koffie groeit op een gemiddelde hoogte van 1600 meter, omringd door imposante bergpieken. De koffie is een blend van twee variëteiten, Red Bourbon en Caturra, geoogst op optimale rijpheid en geproduceerd door verschillende boeren uit de regio. Deze boeren selecteren zorgvuldig alleen de rijpe bessen, die vervolgens worden vervoerd naar een gecentraliseerde wasstation, Finca La Bolsa, waar het verwerkingsproces plaatsvindt. In de regio verbouwen de meeste producenten 1-10 hectare koffie, maar de uniek bemeten percelen van onze partners elimineren de noodzaak om bij meerdere producenten in te kopen. Dit geeft hen volledige controle over de natte verwerkingsstadia: ontbessen, fermentatie, wassen en drogen. Dit proces behoudt de kwaliteiten en smaken van de koffiebonen, wat resulteert in een schoner en helderder smaakprofiel in vergelijking met andere verwerkingsmethoden. De koffie wordt geteeld in de karakteristieke kalkrijke bodem van de regio Huehuetenango. Deze bodem geeft uitstekende kwaliteit aan de bonen, een unieke zuurgraad en een chocolade-achtig en kruidig smaakprofiel aan de koffie. Smaken van Chocolade, Karamel en Hazelnoot proef je terug in deze mooie koffie.
Meer informatie