Recente zendingen van Roast

Deze koffie heb jij de laatste keer geproefd!

Maandelijks worden drie bijzondere specialty coffee soorten verzonden door Roast. Op deze pagina zie je het overzicht van de afgelopen maanden. De koffiebranderijen worden met zorg geselecteerd door Roast. Zo ervaar jij altijd de lekkere smaak van de beste koffiebonen wanneer je thuis een kop koffie zet.

April 2023

  • Koffie
  • Ana Restrepo
  • Koffiebranderij
  • Shokunin Coffee Collective, Rotterdam
  • Producent
  • Ana Restrepo
  • Omschrijving
  • Toen ik (Jelle van branderij Shokunin) in Colombia was maakte ik kennis met Ana Restrepo en besloot ik met haar samen te gaan werken. Ik ben de enige die deze koffie importeert en probeer dit project te laten groeien zodat Ana steeds meer verdient. Zij investeert haar winst in haar plantage en we zien elk jaar enorme verbeteringen! Verwacht smaken van marsepein, honing, rode appel, pure chocolade
Meer informatie
  • Koffie
  • Brazilië Luiz
  • Koffiebranderij
  • Het Brandhuys, Geertruidenberg
  • Producent
  • Luiz Saldanha
  • Omschrijving
  • De Braziliaanse Luiz is een koffie waarbij de smaak lang in je mond blijft hangen. De fruitige smaaktoon van sinaasappel en de notigheid van amandel zorgt voor de perfecte balans in jouw kopje koffie. De koffie komt van de koffieplantage California in zuiden van Brazilië. Hier verbouwen Luiz en Flavia Saldanha koffiebonen om ze daarna op verschillende wijzen te verwerken. Ik (David van Brandhuys) heb gekozen voor de koffie die twee keer gefermenteerd wordt in het verwerkingsproces. Hierdoor krijgt de koffie de unieke fruitige smaak met lange nasmaak.
Meer informatie
  • Koffie
  • Nicaragua
  • Koffiebranderij
  • Bosbrand Koffie, Apeldoorn
  • Producent
  • Various producers
  • Omschrijving
  • Zoals koffie in Nicaragua groeit, groeit het nergens. Zowel de ‘zoete grond’ waar bananenplanten en cacaobomen uit groeien, als ook de intense vulkanische bodem, zorgen voor een unieke samenstelling van smaken: Zoet, warm en kruidig. Smaakomschrijving: Zowel zoet en rond van smaak, zoals chocolade. Tevens kruidig en intens. Smaaktonen van chocolade, kruide, peper.
Meer informatie

Maart 2023

  • Koffie
  • Costa Rica-Finca Sebastian
  • Koffiebranderij
  • Het Koffieverbond, Ede
  • Producent
  • Fernando & Angie
  • Omschrijving
  • Costa Rica Sebastian is onze eerste 'Red Honey' koffie. Deze koffie sprong eruit vanwege zijn enorme tropische fruit tonen. Tijdens de gure winterse buien, zorgt deze koffie voor een zomers gevoel! De koffie groeit op Finca Sebastian van Fernando en Angie. Fernando en Angie streven naar de best passende verwerkingsmethode voor ieder koffie. Fernando is agricultuur ingenieur en pionier in de teelt van nieuwe koffie variëteiten. Deze variëteiten zijn beter bestand tegen klimaatverandering en plant ziekten. Bovendien geven ze ook hogere aantallen koffiebessen. Angie is Q-grader. en waarborgt de kwaliteit. De kennis en vaardigheden van ditkoppel maakt dat ze van begin tot het einde controle hebben over het proces van de koffie. Dit proef je terug in deze bijzonder koffie. De koffie is geïmporteerd via 'direct trade'. Dit betekent dat er geen tussenpersonen zijn tussen de boer en de koffie-importeur en de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn koffie.
Meer informatie
  • Koffie
  • Kenia Sakami AA
  • Koffiebranderij
  • Het Koffieverbond, Ede
  • Producent
  • Sakami Coffee Farm
  • Omschrijving
  • De Kenia Sakami groeit op de familie plantage genaamd Sakami Coffee Farm, op de vruchtbare grond van de berg Elgon. Het familiebedrijf plantte voor het eerst een koffieplantje in 2011. Naast koffie houden zij ook geiten, kippen, schapen én verbouwen zij avocado’s en macadamia noten. De plantage is veel bezig met duurzaamheid. Dierenmest wordt gebruikt voor dekwaliteit van de grond, maken ze thee spray voor de bladeren van de koffieplant, hergebruiken ze het irrigatiewater en houden ze eigen bijen voor de bestuiving. De bomen van de avocado’s en de macadamia noten geven bescherming voor de plantjes. De Sakami Farm is erg gefocust op de kwaliteit van de bonen. Iedere boon wordt met de hand geplukt en enkel de rijpe bessen worden geaccepteerd voor het ontpulpen.
Meer informatie
  • Koffie
  • Ethiopië-Grape Lush
  • Koffiebranderij
  • DAK Coffee Roasters, Amsterdam
  • Producent
  • Nano Challa
  • Omschrijving
  • Een zoete en ronde Ethiopische gewassen koffie van het Nano Challa wasstation. Deze schittert met zijn proefnotities van druiven, bessen, gekonfijte citroen en zwarte thee. Nano Challa is een coöperatie en wasstation, opgericht in 2009. Ze waren het eerste wasstation in Agaro, opgezet als onderdeel van het Technoserve-koffie-initiatief. Sinds 2013 kopen we min of meer hun koffie. Dit kavel maakt deel uit van een kleine en zorgvuldig samengestelde selectie van de coöperaties in het westen. Ze bevinden zich in Agaro, dicht bij Jimma. De coöperatie heeft ongeveer 500 leden uit de regio Genji Chala. Dit specifieke gebied heeft onlangs een reputatie opgebouwd voor zeer smaakintensieve en gekruide koffiesoorten met unieke smaakkenmerken. Voordat deze coöperaties werden opgericht, produceerden de boeren meestal natuurlijke producten van lagere kwaliteit die werden verkocht als Jimma Grade 5.
Meer informatie
  • Koffie
  • Uganda- Lava cherry
  • Koffiebranderij
  • Grounded Craft Coffee, Rotterdam
  • Producent
  • Great Lakes Coffee
  • Omschrijving
  • De koffie ontleent zijn naam aan hun oorsprong in de landbouw - het vulkanische land - en beide bevatten een explosie van smaken. De Lava cherry is een full-body cup met fruitige tropische tonen. Het merendeel van de koffie in de regio wordt geplukt en verwerkt door individuele huishoudens, die hun koffie vervolgens afleveren bij lokale inzamelcentra. Hier wordt het correct geregistreerd om ervoor te zorgen dat het traceerbaar blijft bij aankomst op het verwerkingsstation van Great Lakes Coffee in Sironko, "The Coffee Yard". Dit is waar GLC's Head of Sourcing, Norman, zijn magie uitoefent om de Lava Cherry bean te produceren die we kennen en waar we van houden.
Meer informatie

Februari 2023

  • Koffie
  • Sironko- Uganda
  • Koffiebranderij
  • Rum Baba, Amsterdam
  • Producent
  • Local smallholders, Sironko washing station, Great Lakes coffee exporting company
  • Omschrijving
  • De koffie wordt geplukt door lokale kleine boeren in het gebied van Mount Elgon, die hun kersen van hun kleine percelen voor verwerking afleverden bij het 'Sironko-wasstation', eigendom van Great Lakes Coffee, die een experimentele verwerking van de kersen uitvoerde en vervolgens droogde en exporteren naar Europa. Deze specifieke partij heeft een natuurlijke verwerking ondergaan van een lange droging op verhoogde bedden met vooraf een volledige dag in een gistingstank. We branden deze koffie met als doel een hoge zoetheid in het kopje, tropisch fruit in de neus en een rond mondgevoel. Een geruststellende koffie en toch speels
Meer informatie
  • Koffie
  • Cascavel Vermelha (Natural)- Brazilië
  • Koffiebranderij
  • Blommers, Nijmegen
  • Producent
  • Various producers
  • Omschrijving
  • De meeste Braziliaanse koffie wordt verbouwd op enorme plantages die gebouwd zijn om de productiviteit te maximaliseren. De meeste plantages oogsten dan ook mechanische in plaats van selectief handmatig plukken. Echter, is er een groeiend aantal boeren die zich steeds meer bezighoudt met het leveren van kwaliteit. Als gevolg hiervan ontstaan ​​er nieuwe technologieën zoals de derricadeira: een soort gemechaniseerde hark die trillingen gebruikt om voorzichtig alleen de rijpe bessen van planten te oogsten. Na het oogsten ondergaan de bessen een verdere verwerking. Bij deze koffie is dat de “Natural” verwerkingsmethode waarbij de koffie op grote patios onder de zon te drogen wordt gelegd en vervolgens regelmatig wordt omgekeerd. Fruitige espressobonen uit Brazilië De selectie van een Braziliaanse koffie is altijd een belangrijk moment voor ons. Wij geloven dat een Braziliaanse koffie een “allemansvriend” moet zijn met karakter, tonen van chocolade en een zacht en aangenaam mondgevoel. Deze koffie bevat al deze kenmerken, maar viel dit jaar vooral op door een fruitige, bijna tropische en levendige twist. In onze branderij ontwikkelen we de koffie op een manier dat het zijn optimale zoetheidsniveau bereikt, de espresso romig wordt en dat het opvalt in je melkdrank.
Meer informatie
  • Koffie
  • Ethiopia - Mohammed Ali (Honey)
  • Koffiebranderij
  • Blommers, Nijmegen
  • Producent
  • Mohammed Ali
  • Omschrijving
  • Deze koffie is geproduceerd door Mustafa Mohammed Ali. Zijn plantage "Botto-Village" is gelegen in het zuiden van Jimma, in de wijk Goma. Mohammed Ali runt zijn plantage volgens hun familietraditie. De familie van Mohamed Ali heeft een lange geschiedenis in de koffieproductie, in de jaren vijftig verkochten ze hun eerste oogst aan de Jemenitische handelaren. Mohammed begon de percelen in de jaren tachtig te beheren en werkte hard om zijn prachtige en unieke nalatenschap te behouden. Kleine percelen met wilde koffieplanten Hij werkt op kleine percelen, met als doel wilde koffieplanten te behouden en kwaliteitskoffie te produceren. Honey verwerkingsmethode De honey verwerkingsmethode maakt deze koffie net zo zoet als een natural, maar tegelijkertijd helder en levendig. Wij zijn fan van deze koffie vanwege zijn zijdezachte body. De smaak is bloemig, honingachtig, boordevol abrikoos en peer met een citroenachtige afdronk.
Meer informatie
  • Koffie
  • Venteños- Colombia
  • Koffiebranderij
  • De Zeeuwse Branding, Zierikzee
  • Producent
  • Venteños
  • Omschrijving
  • Een directe en exclusieve samenwerking met Herbert Peñaloza Correa en zijn collectief. Deze koffie heeft een lichte citrusfruitigheid, chocoladetonen en een volle body. De filter branding resulteert in een mooie gebalanceerde ervaring, een ware specialty coffee filterkoffie ervaring.
Meer informatie