Ethiopie PF Beletta Forest Washed

  • Varieteit

    100% Arabica, Limmu II

  • Hoogte

    1700 - 2200 meter

  • Zending

    mei 2013 / #1

Deze elegante, zacht fruitige koffie is naar Nederland gehaald door Moyee Coffee. Een nieuwkomer met een andere filosofie. Waarom branden in Nederland als het ook mogelijk is om de waarde hiervan aan de boer (Nezif Ababiya) te geven. Geniet van de tonen van zwarte bessen en jasmijn en beleef in de zachte afdronk de komst van de lente!

 

Nezif Ababiya heeft in en bij Belatta Forest een plantage van ongeveer 50 hectare. De koffiekersen worden met de hand geplukt. Daarna worden ze geselecteerd op rijpheid. De rijpe kersen worden gewassen, ontdaan van het vruchtvlees en de twee pitten of koffiebonen worden na de fermentatie gedroogd. Op grote droogbakken worden de bonen gedroogd totdat ze klaar zijn voor de laatste procedures: verwijdering van de hoornschil, sortering op gewicht, grootte en kleur.De koffiebonen worden op traditionele wijze gebrand. Afhankelijk van de boon duurt het brandproces tussen de dertien en zestien minuten. De meesterbrander kan aan de kleur zien wanneer deze “slow-roast-koffie” perfect is. Het is de kunst om de perfecte harmonie tussen aciditeit, bitters en body te krijgen. 

 

De heren van Moyee in Ethiopie.


 

Nezif brandt de koffie iets lichter voor de liefhebbers van filterkoffie. Ook voor de cafétière is deze branding perfect. Gebruik ongeveer 6 gram gemalen koffie voor elke 100 ml. water.  Kleur: licht-helder. Aroma: tonen van zwarte bessen en jasmijn. Smaak: elegant, zacht, fruitig, mooie aciditeit en een harmonieuze afdronk.

 

Mooie homogene branding. Ondanks het feit dat het een ideale filtwerkoffie is, hebben we een iets donkerde branding voor espresso-machines. Clean Cup! Aroma: amandelen, bosbessen, hazelnoten, licht vanille. Smaak: vol en krachtig, elegant en harmonieus. Fruitig, zoet met tonen van cacao en een licht bittertje. Langdurige en zachte afdronk.