Ethiopie Shonta

  • Varieteit

    100% Arabica - Tulenge, Kurume (natural)

  • Hoogte

    1.850-2.100m

  • Zending

    februari 2018 / #1

In het hart van het Gedeo gebied in Ethiopië (Kochere) staat de Reko Koba Mill, de plek waar de koffiebessen uit de omgeving worden verwerkt. De eigenaar is Shonta Werku, een oudere man die jaren koffieboer is geweest, dus hij weet waar hij mee bezig is. 

Van Shonta komt deze prachtige Natural Processed koffie, de boon is dus gedroogd in de schil. Dit geeft de koffie die prachtige en typische smaak. 

Smaakindicatie:
Een bijzonder cleane koffie met veel aciditeit.

Zetindicatie:
De espressobranding komt het beste tot zijn recht door de koffie extra fijn te malen en iets langer door te laten lopen. 
De filterbranding is heerlijk uit de Chemex, gebruik daarbij 7/8 gram per 100ml water.