Kenia Karumandi

  • Producent

    Baragwi coöperatie

  • Branderij

    Boon, Den Haag

  • Regio

    Kenia Karumandi

  • Varieteit

    100% Arabica

  • Hoogte

    1650m

  • Zending

    december 2013 / #1

De bessen van deze excellente koffie komen van de rode vulkanische grond op de zuidelijke helling van de berg Kenya. Ze worden handgeplukt en dezelfde dag nog naar de ‘wet mill’ van de Baragwi coöperatie gebracht waar ze worden gesorteerd en het fully washed proces ondergaan. Een van de speerpunten van de Baragwi coöperatie is aandacht voor kwaliteit en het verantwoord verbouwen van alle koffies die de wet mills van Baragwi passeren. Het is dus ook niet verrassend dat er momenteel vol ingezet wordt op het verkrijgen van de nodige certificering.

Als espresso- en als filterkoffie is het een complexe koffie in de positieve zin van het woord. Op verschillende niveaus komen verschillende smaken vrij. De Karumandi heeft de fris fruitige smaak van mandarijnen en hibiscus met een mooie lange chocolade/nootachtige afdronk.

Probeer deze Kenya ook eens in de Aeropress. Verrassend!