Kenia Zahabu

  • Varieteit

    Arabica ΓΆ€“ SL Variety

  • Hoogte

    1700 en 1900

  • Zending

    september 2014 / #1

De derde koffie van deze september-Roast komt ook uit Afrika. Deze Kenia is een fijne, transparante koffie met heldere afdronk. Geoogst in de regio van Mount Kenya hebben de bonen een mooie aciditeit en een smaak van bessen meegekregen. Geniet van de mooie smaak van Afrika!

De regio Nyeri is gelegen in de centrale hooglanden van Kenia en wordt sinds 1902 bewoond door Europeanen. De inheemse stam, onderdeel van de grootste etnische groep van het land, de Kikuyu, verbouwden al koffie generaties vóór de komst van de kolonisten. De regio werd al snel een van de meest succesvolle agrarische productiegebieden in Afrika en heeft een een belangrijke rol in de productie van Afrikaanse koffie. De bijnaam van deze koffie is "Zahabu", wat "Goud" betekent in het Swahili.