Nicaragua Cerro de Jesus

  • Producent

    Cerro de Jesús, Peralta Coffees

  • Branderij

    Evermore, Rotterdam

  • Regio

    Nicaragua, Nueva Segovia, Cerro de Jesús

  • Varieteit

    100% Arabica - Catuai

  • Hoogte

    1.150

  • Zending

    november 2017 / #3

Cerro de Jesús (“Jezusberg”) is één van de laatste koffieplantages als je de bergen van Jalapa in de noordelijke regio Nueva Segovia inrijdt. Cerro de Jesús is vernoemd naar de berg waarop de plantages deels liggen en scheidt Honduras en Nicaragua.
De “Cerro” wordt als een van de meest exclusieve plantages van Peralta Coffees beschouwd. De plantage is onderverdeeld in verschillende lots, waarvan Evermore er van één de oogst heeft kunnen opkopen. In de bergen in het gebied heersen zeer uiteenlopende microklimaten, wat resulteert in verschillende excentrieke variaties in de koffiekop. Het expliciete microklimaat en de efficiënte wet mill maken van Cerro de Jesús een plantage om elk jaar weer naar uit te kijken.

Smaakindicatie:
zoet, karamel, juicy

Zetindicatie:
Filtermethodes als de Chemex, Aeropress en de French Press.