Locals logo Guatemala huehuetenango

Guatemala Huehuetenango

Producent

Verschillende kleine boeren

Branderij

Locals, Tilburg

Regio

Huehuetenango

Varieteit

Bourbon, Catuai, Caturra, Pache

Hoogte

1500-2000

Zending

december 2021 / #2

Introductie

Guatemala Huehuetenango koffie staat bekend om zijn subtiele en milde, maar complexe en interessante smaak. Met kenmerkende en delicate fruitige smaken, een vrij lichte body die soms een beetje boterachtig kan zijn, een zoet bloemenaroma en een zuivere nasmaak die aangenaam in de mond blijft hangen, biedt deze koffie een verrukkelijke koffie-ervaring. Deze regio in Guatemala staat bekend om de productie van enkele van de beste koffies in het land en zijn unieke kwaliteiten maken hem zeer gewild bij koffieliefhebbers over de hele wereld.
 

Oorsprong en kenmerken

Groeihoogte: 1.600 – 1.700 meter boven zeeniveau
Arabica variëteit: Bourbon, Typica, Caturra
Oogstperiode: December – april
Maalproces: Gewassen, zongedroogd
Aroma: Bloemig, Citrus
Smaak: Chocolade, Zoet, Nootachtig (licht)
Lichaam: Volledig
Zuurgraad: Helder, Aangenaam
 
 

De hooglanden van Guatemala Huehuetenango

Huehuetenango koffie wordt verbouwd in de hooglanden in het noorden van Guatemala en wordt vaak beschouwd als de beste van het hele land. De hoogte van 1.600 tot 1.700 meter boven zeeniveau biedt optimale omstandigheden voor de teelt van koffiebonen, waardoor ze unieke smaken en kenmerken kunnen ontwikkelen. Het microklimaat in deze regio, beïnvloed door de convergentie van warme en koude luchtstromen, draagt bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van de koffie.
 
 

Biologische en Fair Trade certificering

Vanwege de hoge kwaliteit van Guatemala Huehuetenango koffie hebben veel boeren in de regio biologische en fairtrade certificeringen behaald. Deze certificeringen garanderen duurzame en milieuvriendelijke praktijken en een eerlijke vergoeding voor de boeren. Door Guatemala Huehuetenango koffie te kiezen, steun je het levensonderhoud van de lokale boeren en draag je bij aan een meer ethische en verantwoordelijke koffie-industrie.

 

Light en dark roast

Om de smaken van Guatemala Huehuetenango koffie volledig te kunnen waarderen, kun je verschillende brandingsniveaus ontdekken. Een Light Roast accentueert de fruitige helderheid, terwijl een Dark Roast de cacao en bitterzoete chocolade ondertonen naar voren brengt. Door te experimenteren met verschillende brandprofielen kun je de nuances en complexiteit ontdekken die deze uitzonderlijke koffie te bieden heeft.
 

Conclusie

Guatemala Huehuetenango koffie onderscheidt zich als een delicate en smaakvolle specialiteit. Zijn kenmerkende fruitige smaken, aangename zuurgraad en zachte body maken van deze koffie een favoriet onder koffieliefhebbers. Door Huehuetenango koffie te kiezen, geniet je niet alleen van een echt uitzonderlijk kopje koffie, maar draag je ook bij aan de duurzame ontwikkeling van de regio en het welzijn van de koffieboeren. Wil je nou elke maand van dit soort specialty koffie in huis? Bekijk dan onze koffie abonnementen!