Brasil Fazenda Rainha

 • Producent
 • Gabriel de Carvalho Dias
 • Koffiebranderij
 • Niet beschikbaar
 • Regio
 • São Sebastião da Grama – São Paulo, Brazilie
 • Variëteit
 • 100% Arabica - yellow Bourbon
 • Hoogte
 • 1.100-1.500m
 • Zending

Fazenda Rainha behoort tot de Carvalho Dias familie sinds 1890. Gabriel de Carvalho Dias, neef van de eigenaar, is verantwoordelijk voor het beheer van het bedrijf, die ligt precies op de grens met de staat van Minas Gerais, en heeft de kenmerken van de bergregio’s van Mogiana en Zuid-Minas. Plantages worden handmatig behandeld omdat zij geen mechanisering toestaat.

Sociale en milieuaspecten worden door het management van de farm als fundamenteel beschouwd. De boerderij heeft een programma dat inheemse plantensoorten behoudt voor het ecologische evenwicht. Van de 484 hectares, worden enige 190 gebruikt voor de koffieplantage. Bovendien, de medewerkers wonen in huizen met complete infrastructuur; Er is een school voor hun kinderen en een recreatiegebied voor de gezinnen met een club en een officieel voetbalveld. Het water wat wordt gebruikt in de farm is behandeld om te voorkomen zijn waterbronnen te vervuilen.

De farm is op een hoogte tussen 1100 en 1500 meter met gemiddelde jaarlijkse neerslaghoeveelheden tussen 1800 en 2000 mm en een gemiddelde temperatuur van 19° C – ideale omstandigheden voor de teelt van koffie. Fazenda Rainha produceert koffie van het ras van Yellow Bourbon, beroemd om zijn uitzonderlijke kwaliteit.

Koffie verwerking systeem en kwaliteit
Processing system: pulped natural/semi-washed: koffie wordt handmatig geplukt (op een doek) om te voorkomen dat de bonen de grond raken. De bonen worden zo spoedig mogelijk overgebracht naar het verwerkingsgebied (altijd op dezelfde dag van de pluk) om het risico op gisting te voorkomen.
Nadat de koffiebessen zijn geplukt en op het verwerkingsgebied zijn aangekomen worden deze meteen gewassen. Dan worden de kersen volgens grootte en dichtheid gescheiden van de rest. Alleen de rijpe kersen zijn ontbolsterd en worden van de groene bonen gescheiden. De rijpe koffiebonen worden gedroogd op een terras, totdat de koffie 20% vochtigheid bevat.
In dit stadium worden de bonen overgebracht naar de drogers voor hun luchtvochtigheid tot 11% wordt verminderd.
De koffie wordt vervolgens vervoerd naar het magazijn met een lage luchtvochtigheid en vrij is van geuren die koffie kunnen beïnvloeden.
De kwaliteit van de koffie geproduceerd op Fazenda Rainha is het resultaat van de grote toewijding en zorg uitgeoefend van planten op de kwekerij bomen te oogsten en vervolgens het verwerken van de bonen. Het werk uitgevoerd door Regina Helena Mello de Carvalho Dias en haar familie voor de productie van verschillende kwaliteit cups leidde de koffie geproduceerd op haar boerderij als een van de finalisten van de Cup van Excellence wedstrijden – 2000, 2001 en 2005-edities

Zetadvies:
Wij kregen bij de espresso variant de beste smaak uit de koffie door de maler een paar ‘tikken’ fijner dan normaal te zetten. 

Smaakindicatie:
Deze koffie heeft een volle body, een mooie crema, is romig en heeft tonen van (hazel)noten. Een mooie romige koffie uit Brazilië

Koffie gebrand door

Niet beschikbaar

...