Brazil – Fazenda Maria Celeste

  • Variëteit
  • Mundo Novo
  • Hoogte
  • 1100 m.
  • Zending
  • Augustus 2023

Back to Black had een tijdje geen Braziliaans koffie in hun assortiment. Hoewel brazilianen vaak een heel conventionele smaak hebben – chocolade en nootachtig – vinden ze dat deze ook in het assortiment thuishoren. Naast alle tropische en aardbeientonen, kunnen ze nu ook de zoete chocolade- en karamelsmaken aanbieden. Deze bijzondere Brazil is lekker als een volle espresso, krachtig in je cappuccino en zoet als filterkoffie.

Deze koffie is afkomstig van Fazenda Maria Celeste. De Maria Celeste was een Spaans schip vernoemd naar de dochter van Galileo Galilei. Het schip zou aan het einde van de 19e eeuw verlaten worden gevonden, een paar weken nadat het uit de haven was gevaren. Niemand is er ooit achter gekomen wat er is gebeurd, waardoor het vrij veel lijkt op het verhaal van de Vliegende Hollander.

De boerderij is van Maria Carvalho en is 180 Ha groot. Dat is ver boven het gemiddelde, maar nog ver verwijderd van de grootste boerderijen. Brazilië heeft een grote hoogte maar een vlakke ondergrond, waardoor het in staat is om koffie van goede kwaliteit te verbouwen en de kersen machinaal te oogsten.

Smaken: melkchocolade, karamel, lichte citrus
Boer: Claudia Maria Carvalho Ribeiro
Soort: Mundo Novo
Regio: Três Corações, Minas Gerais
Verwerking: Natuurlijk
Verwerkingsstation: Fazenda Maria Celeste
Oogst: 2022
Hoogte: 1100 m.a.s.l.

Mondgevoel: Medium-volle body

Koffie gebrand door Back to Black Coffee