Brazil Inacio Soares

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Red and Yellow Catuai (Anaerobic Honey)
  • Hoogte
  • 808
  • Zending

We zijn trots om deze Braziliaanse koffie bij jullie te krijgen! Inacio is een van de eerste directe handelspartners van Manhattan Coffee en hij doet fantastisch werk in Mata de Minas. São Sebastião do Anta, de regio De boerderij van Inacio, staat niet zo bekend om de koffieteelt, in feite handelde de vader van Inacio voornamelijk in conventionele koffie tijdens zijn jeugd. Dit werd hem ingevrewen door groene handelaren, die tegen Jairo zeiden dat hij nooit koffie van speciale kwaliteit zou kunnen produceren tijdens zijn boerderijperiode. Inacio zelf was niet van plan de boerderij van zijn vader over te nemen, maar toen Jairo een ernstige ziekte kreeg, keerde Inacio terug naar de fazenda en bloeide zijn passie op om de erfenis van zijn vader voort te zetten.

Toen zijn vader overleed, maakte Inacio het zijn missie om de boerderij van de grond af te verbeteren. Hij is een jonge, ambitieuze boer die open staat voor nieuwe ideeën, van bodembeheer, verwerking tot drogen. De resultaten spreken voor zich. De boerderij is klein genoeg om geen mechanische plukmachines te gebruiken, wat over het algemeen ongebruikelijk is in Brazilië. De zorg en aandacht voor detail bij het plukken en verwerken staat voorop bij Inacio, hij gelooft dat hij door te investeren in de boerderij de hele gemeenschap kan verheffen. Zelfs bij zijn tweede oogst profiteerde de gemeenschap onmiddellijk, aangezien de prijzen die hij had behaald sterk waren gestegen vanaf het moment dat de boerderij zich concentreerde op conventionele productie met hoge opbrengsten.

Wat nog indrukwekkender is, is dat dit in feite dezelfde koffieplanten zijn die werden verkocht als conventionele koffie. In het verleden scoorden ze sub 80-punten voor verkoop op de markt, maar nu de brandstof van Inacio verandert, heeft hij dit lot al opgeschroefd naar 86-punten. We zijn zo ongelooflijk trots op de prestaties van Fazenda Jairo Soares en denken dat het beste nog moet komen!

Smaakindicatie:
Chocolade, praline, witte bloemen

Koffie gebrand door Manhattan Coffee Roasters