Brazil Samambaia

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Catucai
  • Hoogte
  • 1.100
  • Zending

Single Estate heeft deze maand een prachtig zoete koffie met een bijzondere verwerkingsmethode voor ons. De heuvels van de Campo das Vertentes regio in Sul de Minas leveren de perfecte omstandigheden om koffie te verbouwen. Gelegen tussen de twee belangrijkste delta’s in Brazilie, de Grande River in het zuiden en de São Francisco River in het noord-oosten. Henrique Cambraia is de 4de generatie die deze farm runt en een van onze langst lopende direct trade relaties.

Na het oogsten worden de koffiebessen in schone tonnen anaeroob gefermenteerd voor een periode van 4 dagen. Dit fermentatie proces vindt plaats zonder zuurstof. Gedurende deze dagen werden de temperatuur, graden brix en Ph elke dag gemeten. 

Na de fermentatie worden de bessen op african beds gedroogd in een laag van ongeveer 12 cm. Pas na 2 dagen worden de bessen voor de eerste keer omgewerkt en gebeurd dit elke dag gedurende 2 weken. Hierna worden de bessen op de patio verder gedroogd tot een vochtpercentage van 11,5%.

Smaakindicatie:
Aardbei. Meloen. Meringue.

 

Koffie gebrand door Single Estate Coffee