Brazilie, Fazenda Santa Terezinha Organic

 • Producent
 • Paulo Sergio Almeida
 • Koffiebranderij
 • Niet beschikbaar
 • Regio
 • Regio Minas Gerais, Brazilië
 • Variëteit
 • 100% Arabica, Mundo Novo
 • Hoogte
 • 1100 – 1280
 • Zending

Paulo Almeida, al sinds 37 jaar familiehoofd van de koffieboerderij Santa Terezinha, maakt al vele jaren legendarische gran cru koffie. De koffie wordt puur organisch geteeld en heeft het EKO-keurmerk. De zeer vruchtbare bodem en het milde klimaat dragen bij aan een gelaagde, aangenaam droge smaak. Je proeft een ondertoon van zoethout, dropachtige bessen, fruit en gedroogde abrikoos.

 

Als filterkoffie is deze koffie zeer smaakvast. Schenk de koffie na het zetten in een thermoskan en het blijft de hele dag heerlijk! Als espresso én in de cappuccino: sensationeel smaakgelaagd, zuiver en vol.

 

Koffiebranderij Boot schrijft over deze koffie:

“De Fazenda Santa Terezinha is een exemplarische grand cru koffie, die befaamd is onder koffie connoisseurs. Voor het zesde jaar op rij presenteren wij met trots deze bijzondere Braziliaanse koffie van agronomist Paulo Sergio Almeida exclusief in Nederland. De populariteit van deze eko-gecertificeerde koffie met de moeilijke naam stijgt en krijgt mythische trekjes in de wereld van koffie- en espressofijnproevers. De koffie wordt geregeld gebruikt bij internationale baristawedstrijden. De nieuwe oogst is fantastisch! De Terezinha is de meeste jaren prijswinnaar in de ‘Braziliaanse Cup of Excellence -wedstrijd. Paulo Sérgio Almeida begon 37 jaar geleden met puur organische teelt. Jarenlang werd hij gezien als een fanatieke curiositeit, maar dat is de laatste acht jaar omgeslagen in bewondering. De prijzen die hij wint en zijn enthousiasme vormen een voorbeeld voor heel veel koffieboeren. Ze zijn het resultaat van hard werken en focus op kwaliteit. De specifieke kenmerken van het gebied, de zeer vruchtbare bodem (veel inheemse planten) en het milde klimaat dragen daar natuurlijk ook aan bij. Naast koffie houdt Paulo ook veel koeien en heeft hij een kruidenierswinkel, waar verse melk, kaas en koffie worden verkocht. Het enthousiasme van Paulo en zijn familie zal Barend bij zijn laatste bezoek nooit vergeten: “Een kleine vijftiger die dolenthousiast met mij op dezelfde golflengte zit over smaak, die me de prachtige koffiestruiken laat zien, de organische grond laat ruiken en zo trots is op de manier waarop de aarde onder zijn koffiestruiken leeft!” The Boot Koffie heeft met de kleine plantage een exclusief contract voor Nederland. De rest van de oogst wordt vooral verkocht naar de USA en Japan.”

 

Bijzonderheden bij deze koffie:

– keurmerk Organinc

– keurmerk EKO

– 2 Star Gold 2009, 2 Star Gold 2007 bij de ‘Great Taste Awards’

– koffieplantage heeft aantal keer succesvol deelgenomen aan Brasil Cup of Excellence

 

 

 

Koffie gebrand door

Niet beschikbaar

...