Brazilie Pereira Estate

  • Variëteit
  • Pulped natural, Yellow Bourbon
  • Hoogte
  • 1050
  • Zending

Het familie bedrijf Pereira Estate is een plantage van 300 hectare hoog in de bergen van het South  Minas Water Spa Circuit, dichtbij de plaatsen Lambari, Carmo de Minas en São Lourenço. In deze  bergen bevinden zich vele mineraalwater bronnen.De hoogte, het klimaat en de vruchtbare grond  zorgen voor de ideale omstandigheden om koffie te verbouwen. Door de hoge ligging rijpen de  koffiebessen langzaam wat de kwaliteit ten goede komt.

 

De plantage beschikt over een eigen wet mill die afvalwater recycled en hergebruikt, geplaveide patios, mechanische drogers en houten silos om de koffie in op te slaan. Pereira Estate is thuis voor 12 families met werknemers, waarvan er 35 het hele jaar rond werken. Tijdens het oogstseizoen van mei tot september worden er nog 100 extra werknemers ingehuurd. De kinderen van de werknemers kunnen op de plantage naar school en alle families vallen onder het Family Health Program. Ongeveer 40% van de productie wordt verwerkt volgens de pulped natural methode.

 

De koffie heeft een fluweelzachte espresso die goed in balans is. Superzoet met een medium body. Deze espresso heeft milde chocoladetonen en een lichte aciditeit.

Koffie gebrand door Single Estate Coffee