Burundi Masha

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Bourbon
  • Hoogte
  • 1.672m
  • Zending

Deze koffie was tijdens een cupping van 32cup bij Stooker favoriet van Inge. Burundi heeft als koffie land niet per sé een goede naam, veel koffies uit dit land worden ervaren als nogal heftige groente achtige koffie’s. Daar is door de jaren heen verandering in gekomen en deze koffie is daar een goed voorbeeld van.

Deze koffie komt van het Masha washingstation, misschien wel de bekendste van Burundi, en heeft een reputatie van consistentie en kwaliteit ze leveren koffie’s met complexe fruit profielen. Masha is 1 van de 13 washingstations van Greenco. Greenco is een bedrijf die de washingstations in de Provincie Kayanza in Burundi beheert, het is een duurzaam bedrijf dat water reiniging installaties en zonnepanelen in de washingstations heeft geïnstalleerd en die zich inzet voor het bestrijden van de grote werkeloosheid onder jongeren door vooral net afgestudeerde studenten aan te nemen.

Deze koffie is niet alleen complex en bijzonder van smaak maar is ook geproduceerd door een fantastisch bedrijf. Geniet ervan!

Smaakindicatie:
Rode vruchten, ahornsiroop en meloen. Een volle smaak met een medium body
 

Koffie gebrand door Back to Black Coffee