Caballero- Honduras

  • Variëteit
  • Catuai
  • Hoogte
  • 1248 m
  • Zending
  • Maart 2024

De familie Caballero, koffieboeren van de derde generatie in Marcala, Honduras, bezit verschillende kleine tot middelgrote boerderijen in de buurt van hun centrale verwerkingsmolen, Xinacla. Deze molen verwerkt kersen van al hun boerderijen, meestal apart zoals van de familie Caballero.

Marysabel en Moises geven prioriteit aan duurzame praktijken in het boerenbedrijf en bij het verwerken van de koffie, wat resulteert in bekroonde koffies die de reputatie van Honduras op koffiegebied versterken. Ze documenteren nauwkeurig al hun boerderijactiviteiten, investeren in nieuwe apparatuur en kweken diverse koffievariëteiten om de kwaliteit van de koffie te verbeteren.

Milieuvriendelijkheid is cruciaal voor de Caballeros, met een focus op bodemgezondheid. Ze produceren organische meststoffen door koeien- en kippenmest te combineren met koffiekersenpulp en ander organisch materiaal. Deze organische mix, samen met minerale meststoffen, voedt hun koffieplanten. Daarnaast verbouwen ze sinaasappels, avocado’s, bloemen, bananen en andere vruchten om de biodiversiteit te ondersteunen en voeding te bieden aan de plukkers, zodat ideale omstandigheden en schaduw voor de koffiebomen worden gegarandeerd.

Dit is een rijke, krachtige en zoete espresso met goed gestructureerde smaken. Het heeft een uitgesproken zoetheid en ingewikkelde tonen van bruine suiker, aangevuld met milde fruittonen, waaronder hints van paars fruit, evenals chocolade en bruine specerijen.

Koffie gebrand door Blue City Roasters