Cascavel Vermelha (Natural)- Brazilië

  • Variëteit
  • Blend of varierties
  • Hoogte
  • 1100 m
  • Zending
  • Februari 2023

Cascavel, betekent ratelslang in het Portugees, en is essentieel voor het koffie-ecosysteem. Naast hun mooie markering eten ratelslangen knaagdieren en houden ze zo ongedierte ver weg van de koffievelden.

De meeste Braziliaanse koffie wordt verbouwd op enorme plantages die gebouwd zijn om de productiviteit te maximaliseren. De meeste plantages oogsten dan ook mechanische in plaats van selectief handmatig plukken. Echter, is er een groeiend aantal boeren die zich steeds meer bezighoudt met het leveren van kwaliteit. Als gevolg hiervan ontstaan ​​er nieuwe technologieën zoals de derricadeira: een soort gemechaniseerde hark die trillingen gebruikt om voorzichtig alleen de rijpe bessen van planten te oogsten.

Na het oogsten ondergaan de bessen een verdere verwerking. Bij deze koffie is dat de “Natural” verwerkingsmethode waarbij de koffie op grote patios onder de zon te drogen wordt gelegd en vervolgens regelmatig wordt omgekeerd.

Fruitige espressobonen uit Brazilië
De selectie van een Braziliaanse koffie is altijd een belangrijk moment voor ons. Wij geloven dat een Braziliaanse koffie een “allemansvriend” moet zijn met karakter, tonen van chocolade en een zacht en aangenaam mondgevoel. Deze koffie bevat al deze kenmerken, maar viel dit jaar vooral op door een fruitige, bijna tropische en levendige twist.

In onze branderij ontwikkelen we de koffie op een manier dat het zijn optimale zoetheidsniveau bereikt, de espresso romig wordt en dat het opvalt in je melkdrank.

Verwacht smaken van chocolade, nectarine en hazelnoot

Koffie gebrand door Blommers