Colombia- Puro Velvet

  • Variëteit
  • Castillo Colombia Caturra
  • Hoogte
  • 1650 m
  • Zending
  • September 2022

Enkele maanden geleden volgde ik een sensory course bij Hernando Tapasco, Q-fermentatie professor. Het waren drie van de meest leuke dagen in mijn koffie carrière. De man is een autoriteit in het cuppen van koffie (proeven, beoordelen en score geven) en in fermentatie technieken. Hij is een lopende koffie encyclopedie. Samen cupten we tientallen koffies, en deden we de meest ingewikkelde proef technieken. We praatten uren aan een stuk over koffie variëteiten, origines, fermentatie en de koffie sector en value chain. Ik leerde ongelooflijk veel maar vooral kreeg ik veel respect voor zijn integriteit. Deze Puro Velvet werd via hem gekocht bij kleine boeren in de gemeenten Apia en Santuario. Het is een washed koffie, die na het depulpen tussen 24- 36 uren droog werd gefermenteerd (geen toevoeging van water. Na het afspoelen van de resterende mucillage werden de bonen voor 70 percent gedroogd in de zon en voor 30% in sillos.

Koffie gebrand door Cafe Velvet