Colombia- women of serrania

  • Variëteit
  • Castillo
  • Hoogte
  • 1600
  • Zending

Het bijzondere verhaal van de vrouwen achter Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil  laat zien hoe zij hun sociaal-economische onafhankelijkheid wisten te verwerven met de teelt van specialty coffee.

Het Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil werd in 1998 opgericht. Het partnerschap was gericht op het vervangen van illegale gewassen zoals coca (gebruikt om cocaïne te produceren). Veel van de vrouwen in het programma zijn in de regio aangekomen als vluchtelingen die door geweld zijn ontheemd, en velen zijn ook alleenstaande moeders. Tegenwoordig zijn dezelfde vrouwen mede-eigenaar of eigenaar van hun eigen boerderijen, waar ze specialty coffee van top-kwaliteit verbouwen.

Velen zijn er zelfs in geslaagd directe relaties aan te gaan met specialty koffiebranders van over de hele wereld. In die samenwerking konden ze investeren in verwerkingsapparatuur van betere kwaliteit. Maar ook hebben ze coaching en training gekregen in ondernemerschap en zelfs in een biologische certificering. 
Naast het verbouwen en verkopen van specialty coffee, produceren en verkopen de vrouwen van de coöperatie ook bramen, bakbananen, bananen, pompoenen, cassave, bonen, maïs en yams om hun inkomen uit de koffieproductie aan te vullen.

Koffie gebrand door Giraffe Coffee Roasters