Costa Rica Tarrazu

  • Variëteit
  • Catuai/Caturra SHB
  • Hoogte
  • 1400 tot 1500 meter
  • Zending

Tarrazú is één van de meest bekende koffiegebieden in Costa Rica. De belangrijkste (en oudste) variëteiten die hier vandaan komen zijn Catuai en Caturra en de struiken groeien op een hoogte van ongeveer 1500 meter. Deze hoogte, de vruchtbare vulkanische bodem en het klimaat vormen optimale condities voor koffie die hinten van caramel, toffee, melkchocolade en peccannoot bevat.

Tarazzú kent twee seizoenen die perfect zijn voor koffie; een regenseizoen van mei tot november en een droog seizoen van december tot april. De regenval in mei zorgt voor een enorme bloei na een periode van droogte. Oogsten gebeurt wederom in het droogseizoen.

Met deze perfecte natuurlijke omstandigheden en een lange geschiedenis van koffie is het geen wonder dat er veel goede koffie uit Tarrazú komt.

Koffie gebrand door Giraffe Roasters