El Salvador La Divina

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Red Bourbon (natural)
  • Hoogte
  • 1.600
  • Zending

In tegenstelling tot hoe normaal plantages in El Salvador doorgaan op efgenamen heeft Roberto Divina Providencia niet zelf geërfd. Zijn familie had alleen laaggelegen plantages, maar Roberto had een missie om de best mogelijke koffie te produceren, dus ging hij zo hoog mogelijk de Santa Ana-vulkaan op en kocht een verlaten boerderij. Beetje bij beetje is hij doorgegaan met het kopen van verlaten plantages om Divina Providencia samen te stellen.

In een tijd waarin de koffieteelt niet erg winstgevend is en de productie van El Salvador een dieptepunt heeft bereikt, bestaat Divina Providencia omdat Roberto wordt gedreven door een niet te stoppen passie om geweldige koffiesoorten te produceren.
Een bezoek aan zijn plantage is een les in koffieproductie, van zijn gebruik van oude plantmanagement technieken die de meeste boeren niet kennen, tot zijn diepgaande kennis van plantenbiologie. Het is geweldig om te werken met een ingenieur die zoveel weet van koffie. Daarom wordt hij vaak dr. Ulloa genoemd, als er een diploma voor koffieteelt was, zou Roberto niet alleen een doctoraat zijn, hij zou de klas ook lesgeven. Het grootste deel van zijn koffie is Red Bourbon, maar hij verbouwt ook Kenya en Pacamara. Binnenkort zal hij ook Java en Geisha in productie hebben!

Smaakindicatie:
Verwacht tonen van cranberry, nougat en chocolade.

   

 

Koffie gebrand door Manhattan Coffee Roasters