Ethiopie Awasa Natural

  • Variëteit
  • 100% Arabica - 74165 en 74110
  • Hoogte
  • 1.830-1.870
  • Zending

Deze Natural komt van de Tega & Tula Farm uit de Kaffa regio. Tega & Tula zijn eigenlijk twee aangrenzende boerderijen, genoemd naar de twee nabijgelegen dorpen Tega en Tula, gevonden in het district Gibo, in Kaffa, Ethiopië. De gehele plantage is 500 hectare groot, met bijna 400 hectare in koffie geplant.

De boerderij is biologisch gecertificeerd en produceert zowel gewassen als 'natural' koffie, en heeft niet alleen een prachtig smaakprofiel, maar ook volledige traceerbaarheid tot aan de producent – en tegenwoordig tot in het “lot” of subplot. Ahadu is een ondernemer die een van de oprichters was van het executive team van de Ethiopian Commodity Exchange, die de ECX verliet en besloot zelf te investeren in een boerderij om volledig speciale koffie te produceren. Hij vond de perfecte plek in de beroemde Kaffa Zone, die wordt beschouwd als de absolute geboorteplaats van Arabica-koffie, en besloot een operatie op te starten die erop gericht was de natuurlijke schoonheid van het gebied te behouden, de lokale gemeenschap te ondersteunen en natuurlijk fantastische koffies te produceren . Tegenwoordig is Tega & Tula Coffee Farm een ​​ankerrelatie voor Cafe Imports, en elk jaar worden de partijen en de traceerbaarheid beter.

Dit specifieke lot heet Kewo en is een subperceel van 49,82 hectare in de Tega-boerderij. Dit is het lot waar de koffiekwekerij is gevestigd, evenals het wasstation. Het is ook omgeven door UNESCO-erfgoedbossen. Het werd aangeplant en/of gerenoveerd in 2000, 2001 en 2004 en heeft 74165 en 74110 koffiesoorten. De koffie genaamd 74110 werd in de jaren 70 ontwikkeld door het Jimma Agricultural Research Center en werd gekweekt voor zowel hun profiel als hun weerstand tegen ziekten, plagen en droogte. De variëteit 74165 is een algemeen verspreide cultivar waarvan de moederplant afkomstig is van een CBS-resistente selectie die is ontdekt in Metu-Bishari.

Smaakindicatie:
Een volle en tropisch zoete koffie waar de authentieke Ethiöpische smaken in te herkennen zijn. 

 

 

Koffie gebrand door Nordkapp Coffee