Finca La Esperanza

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Bourbon, Caturra
  • Hoogte
  • 1.500-1.850
  • Zending

Eleodoro Villatoro, de eigenaar van Finca La Esperanza overleed afgelopen november op een leeftijd van 94 jaar. Een man met een rijke koffie geschiedenis. In zijn jonge jaren begon Eleodoro te werken in de koffie als handelaar van koffies uit Huehuetenango. In die tijd was het enorm moeilijk om de koffie te transporteren en het duurde 3 dagen te paard om naar de dichstbijzijnde stad te komen. 

In 1953 kon Eleodoro zijn eerste stuk land kopen en begon hij met het verbouwen van zijn eigen koffie. Zijn enorme ervaring van het werken in de koffie maakten hem tot een prominente figuus in de specialty coffee markt. Hij staat wereldwijd bekend om zijn speciale aandacht en interesse in zijn koffie plantage, het verbouwen en oogsten van de koffie met de hoogste kwaliteit mogelijk. 

Eleodoro had 12 kinderen, 7 daarvan (zijn zoons) nemen de honeurs waar op Finca La Esperanza. Zij zetten de traditie voort met een zorg voor kwaliteit. Zijn kleinkinderen zijn ook betrokken en brengen hernieuwde energie om de kwaliteit nog verder te verbeteren en meer internationale markten op te zoeken. 

Dankzij de droge, warme wind afkomstig van Mexico is het hooggebergte beschermd tegen vorst. Daardoor is het mogelijk om op extreme hoogtes de koffie te verbouwen. Dit zorgt voor een verfijnde aciditeit, volle body en prachtige hinten van wijn in de smaak van de koffies. 
 

Koffie gebrand door Ohoj Coffee Company