Guatamala Ceylan Organic

  • Variëteit
  • Washed Bourbon
  • Hoogte
  • 1500 meter
  • Zending

Finca Ceylan ligt in de regio Atitlan, één van de bekendste koffieregio’s in Guatemala. Deze regio, rondom Lake Atitlan, kenmerkt zich door de vulkanische grond en het heuvelachtige landschap welke ideaal is voor het verbouwen van koffie. De plantage wordt al sinds 1870 gerund door de familie Echeverria en bestrijkt ongeveer 400 hectare in totaal, waarvan 268 hectare bebouwd is met koffieplanten.

Alle koffies worden met de hand geplukt door lokale arbeiders, wat uiteraard zorgt voor de nodige werkgelegenheid in de regio. De familie Echeverria faciliteert de werknemers en hun families op het gebied van huisvesting en scholing en heeft een zeer sociaal karakter. De werknemers delen ook mee in de winst van bijproducten, zoals bananen, ́platano ́ en sinaasappelen. Op de plantage groeien verschillende soorten Arabica, waaronder bourbon, typica, mundo novo en maragogype.

Ondanks de recente problemen met het Roja virus in Midden Amerika, heeft de familie besloten om door te zetten met het biologisch verbouwen van koffie, ondanks de uitdagingen die ze daarin tegenkomen. Natuurlijke waterbronnen, de rivier en bestaande vegetatie wordt behouden en beschermd en water gebruikt in de wet mill wordt gefilterd middels oxidatietanks en gerecycled. De constante kwaliteit van de koffies die groeien op Finca Ceylan zijn grotendeels te danken aan de kennis en focus van de familie Echeverria. Elk jaar streven ze er naar om het beste uit de koffies te halen en met succes. De plantage is Organic en Rainforest Alliance Certified.

Koffie gebrand door Single Estate Coffee