Guatamala, San Rafael Urias

  • Variëteit
  • 100% Arabica, gewassen bourbon
  • Hoogte
  • 1060 - 1560
  • Zending

San Rafael Uria ligt in een schitterende vallei in de hooglanden van Antigua, Guatamala. Deze koffieboederij is rond 1800 opgericht door Don Rafael Valdés Quiroa en ligt in één van de meest traditionele koffieregio’s in de wereld. Tegenwoordig wordt de boerderij beheerd door de derde generatie van de familie Valdes. De boerderij is omgeven door heuvels en wordt doorkruist door de Guacalate rivier die ook zorgt voor ook hydro-energie.

 

Ongeveer 113 hectare is in gebruik voor het verbouwen van koffie, de resterende 200 hectare wordt gebruikt door de werknemers van de plantage. Die verbouwen daar onder andere maïs, bonen en vruchten voor eigen gebruik. De koffie heeft het APCA-certificaat. De koffie is traceerbaar, van de hoogste kwaliteit en sociale ontwikkeling is onderdeel van het programma dat hoort bij het certificaat. 

 

De koffie is een Strictly Hard Bean (SHB) Genuine Antigua en groeit op een hoogte van ongeveer 1560 meter. Er wordt met de hand geplukt waarna de meest rijpe bessen door gaan naar de wet mill. De bonen gaan na fermentatie naar de patio’s om in de zon te drogen. Uiteindelijk komen we aroma’s van marsepein, amandelen, en koekjes tegen in vers gezette koffie. Een frisse zuurtje gevolgd door een medium tot volle body met pure chocolade zoetheid. Let ook even op de lange afdronk!

 

 

 

Koffie gebrand door Single Estate Coffee