- Producent
- Finca Ceylan y Anexos, familie Echeverria
- Koffiebranderij
- Niet beschikbaar
- Regio
- Guatemala, Etitlan
- Variëteit
- 100% Arabica - Bourbon, Typica, Mundo Novo
- Hoogte
- 1.300-2.000
- Zending
Vrijwel alle koffieplantages liggen hoog in de bergen 1300 tot 2000 meter, hebben de perfecte bodemomstandigheden en een zeer geschikt klimaat voor de verbouw van koffie. Sinds 1870 is de Finca Ceylan y Anexos eigendom van de familie Echeverria. De oorspronkelijke naam van de farm was Finca Ceylan y Colima, maar toen later ook andere farms onderdeel gingen uitmaken van deze farm is de naam veranderd. De farm huurt voornamelijk lokale werkers in en zorgt daardoor voor werkgelegenheid voor de mensen in het dorp. Finca Ceylan heeft meegewerkt aan de bouw van huizen, schoon drinkwater en onderwijs voor de medewerkers op de farm en hun kinderen. Naast het verbouwen van koffie werd er ook, ruim 70 jaar lang, suikerriet verbouwd.
Men is hiermee gestopt nadat de suikermill en andere machines verwoest werden door heftige regenval en een daaruit voortvloeiende overstroming van de rivier, die door de plantage zijn weg vindt. Bananenbomen zijn aangeplant om als schaduw te dienen voor de koffieplanten, maar zijn later tevens een belangrijke bron van inkomsten geworden voor de plantage.
De nabij gelegen rivier, waterbasins en natuurlijke vegetatie worden in stand gehouden. De farm heeft verschillende beschermde waterbronnen. Jagen en vissen is verboden om de flora en fauna te behouden.
De restanten uit de wet mill van de pulp en schillen van de koffieboon worden gebruikt als natuurlijke bemesting voor de koffieplanten. Het water wat men gebruikt in de wet mill wordt gefilterd in oxidatie tanks om vervuiling van de waterbasins te voorkomen.
Smaakprofiel
Lekker, zoet en fruitig. Je neus pikt tonen op van honing, karamel en fruit. In je kop proef je hinten van tropisch fruit, zoals mango en romige smaken van amandel. De koffie heeft een medium body.
Koffie gebrand door
...