- Producent
- La Libertad en San Pedro Necta municipalities, Huehuetenango
- Koffiebranderij
- Niet beschikbaar
- Regio
- Guatemala, Huehuetenango
- Variëteit
- 100% Arabica - Bourbon, Catuai en Caturra
- Hoogte
- 1.500-2.000
- Zending
Speciaal voor de espresso drinkers zit deze in het pakket van oktober 2019.
De Mam selection is een micro-region specifiek lot die opgehaald is bij zestig smallholder producers rond het gebied La Libertad en San Pedro Necta in de Huehuetenango regio. Afstammelingen en nazaten van de Mam indigenous group wonen in de regio, vandaar de naam van de koffie. In dit gebied wordt koffie verbouwd rond de 1500 meter en daarboven. De oogst is van Januari tot Maart en in de hoger gelegen gebieden wordt vaak tot April geoogst.
De farms waar de koffie wordt geoogst krijgen geen direct zonlicht vanwege het dikke wolkendek wat in de regio hangt. De hoogte en lage temperaturen zorgen voor een langzame ontwikkeling van de bessen, wat zich uit in de rijke smaak in het kopje. Het geeft een meer wijnachtige smaak wat afwijkt van andere koffies uit de regio, die meer helderder zijn en meer een gebalanceerde zoetheid hebben. De koffies worden hierop speciaal geselecteerd en gescheiden door Quality Control en de boeren ontvangen een premie voor de koffie vanwege de hogere cupscore.
Smaakindicatie:
Een floraal aroma met tonen van oranjebloesem. Dit uit zich ook in de smaak, met een heldere aciditeit van sinaasappel. Verwacht een gebalanceerd mondgevoel, met medium body en tonen van hazelnoot en medium donkere chocolade (geen pure bittere maar meer lichter). Met melk komen deze smaken meer naar voren, de hazelnoot is mooi aanwezig met het frisje van de sinaasappel en chocolade met een zoete afdronk.
NIEUW: Score deze koffie zelf
Koffie gebrand door
...