Guatemala San Florencio

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Bourbon, Caturra, Catuai
  • Hoogte
  • 1.600m
  • Zending

Guatemala heeft sinds het midden van de 19e eeuw een grote naam opgebouwd met consistente en hoge kwaliteit koffies. Een goed voorbeeld hiervan is Finca San Florencio van Olga Herrera.

De charmante Olga Herrera gaat zelfs nog een stapje verder dan veel van haar collega’s. Ze ziet dat haar verantwoordelijkheid als producent veel verder gaat dan het produceren van consistentie en hoge kwaliteit. Ook de ecologische rol, het behouden van de diversiteit van flora en fauna op en rondom haar plantage ziet zij als een belangrijke taak.

De voormalig suikerplantage is al ruim zestig jaar in handen van de familie Herrera. Na een dramatische wereldwijde prijsval van suiker heeft Olga zich volledig op het telen van koffiebonen gericht en plukt daar nu de vruchten van.

 

Smaak
De bourbon (veel zoet, complex), caturra (fris, weinig body) en catuai (lage aciditeit) bomen leveren een verfijnde balans tussen milde frisse, zachte en zoete tonen. De San Florencio kenmerkt zich verder door een mild tot vol mondgevoel met accenten van limoen (fris) en melkchocolade (vol). Algemeen karakteristieke kenmerken van Guatemalteekse koffie zoals bloemige tonen kun je in deze koffie ook goed proeven.

“It charms the snob and the rookie alike”
Het mooie van Guatemalteekse koffies van dit niveau is dat ze niet alleen voor koffieliefhebbers met een ‘acquired taste` aantrekkelijk zijn. Het zijn nooit grote heftige smaken maar ze zijn juist subtiel. Ze bieden een gelaagdheid van smaken die voor de kenner spannend is, maar voor de beginner geen drempel vormt. Drink je deze koffies voor het eerst, dan schrikken ze dus nooit af. Kortom, een innemende stijl. Geen extreem hoge aciditeit of tonen van overrijp fruit. Je kunt het een beetje vergelijken met mooie witte bourgognes. Hoe complex ze ook zijn, ze zijn voor iedereen een plezier om te drinken. “It charms the snob and the rookie alike”.

Koffie gebrand door Giraffe Coffee Roasters