Jaguara PB Natural

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Mundo Novo, Yellow Catuai, Yellow Catucai en Acaia
  • Hoogte
  • 1.040m
  • Zending

De plantage is eigendom van Antonio Wander Garcia, Andre Luiz Garcia (Antonio’s son en de 3e generatie van de familie) and Rubem Carlos.

Andre is agronoom, hij was onderzoeker bij een stichting die gespecialiseerd is in snoeien en cultiveren. Koffie is al in de familie gedurende generaties. Andre’s opa, Alexander Capelo Garcia was een kleine koffieboer, zijn vader is een agronoom gespecialiseerd in plant voeding en bemesting.  

Jaguara is een plantage waar veel aandacht besteed wordt aan duurzaamheid, milieu en sociale verantwoordelijkheid voor medewerkers. In 2015 brachten ze hun kansen in kwaliteit in kaart en nu investeren ze in het verbeteren van de smaken. De intensiteit en balans van deze koffie maakt hem tot een goede, solide koffie met de kenmerkende Braziliaanse invloeden.

De boeren gebruiken veel duurzame technologiën die weinig impact hebben op het milieu. Daarnaast gebruiken ze verschillende variëteiten (Mundo Novo, Yellow Catuai , Yellow Catucai and Acaia). De Yellow Catuai had de beste resultaten bij deze oogst. De bessen zijn voor een deel hand geplukt (de rest door machines) en gedroogd op de cementen vloeren. 

Smaakindicatie:
Cupping score: 85. Tropisch fruit, zoet en mild.

 

Koffie gebrand door Ohoj Coffee Company