Jardin- Finca el Jardin

  • Variëteit
  • Caturra, Pink Bourbon, Red Bourbon
  • Hoogte
  • 1875 m.
  • Zending
  • Februari 2024

FILTER

Van de adembenemende hooglandhellingen van Tolima, Colombia, is de Jardin-koffie de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Coffee & Coconuts. Dit is een microlot, aangeboden door de groene bonen leverancier The Coffee Quest, en beschikbaar in uiterst beperkte hoeveelheden. Jorge Rojas van Finca El Jardin (“The Garden Farm”) gebruikt verschillende verwerkingsmethoden om unieke smaakprofielen te creëren. Dit specifieke lot is een koffie met honingproces, waarbij de buitenste schil van de rijpe kersen wordt verwijderd en vervolgens worden de bonen in hun eigen kleverige fruit op verhoogde bedden in de zon gedroogd.

Dit proces is uiterst delicaat en kan gemakkelijk resulteren in vervaagde of ongelijkmatig gedroogde koffie. Maar Jorge Rojas heeft meesterlijk werk geleverd met zijn koffie, en het resultaat is een sappig-zoete koffie met een verrassende complexiteit en een sprankelende, verfrissende helderheid. Deze koffie sprong meteen van tafel toen Coffee & Coconuts deze koffie blind gingen cuppen en diezelfde dag belden naar de importeur om te vragen of hij nog beschikbaar was.

De Jardin wordt naar hun maatstaven vrij licht gebrand, om de delicate aroma’s te behouden en toch de sappige zoetheid naar voren te brengen. Zij raden deze koffie aan voor filterextracties, maar in hun Amsterdamse cafés maken ze er ook graag een single origin espresso mee. Koffieliefhebbers en -experts willen dit misschien ook eens proberen! Zoek naar vluchtige aroma’s van honingdauw, perzik en koffiebloesem, gelaagd over een sappige zoetheid, met een lichte body.

Koffie gebrand door Coffee & Coconuts