Jubileum Special Natural

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Bourboncito
  • Hoogte
  • 1.100-1.300
  • Zending

Speciaal voor ons 5 jarig jubileum leveren we van deze plantage, drie verschillende bewerkingsmethodes van de koffiebes. Zo kan je de verschillen en effecten goed proeven!

De plantage Bella Vista ligt in één van de meest bekende koffieregio’s van Guatemala, Antigua, en is eigendom van de Zelaya familie. De vulkanen “Agua en Fuego” zorgen in dit gebied voor een microklimaat met uitermate vruchtbare grond en een gemiddelde temperatuur van 25°C. De familie Zelaya beschikt over een eigen wet-mill en dry-mill, zodat ze gedurende het hele proces de kwaliteit kunnen waarborgen.
De rijpe (veelal) rode bessen worden met de hand geplukt en dezelfde dag nog verwerkt. Door middel van water worden de rijpe en eventueel onrijpe bessen gescheiden (floaters & sinkers). Vanaf deze stap beginnen de verschillen in de verwerkingsmethodes:
Bij de Natural variant beginnen de bessen op de bovenste laag in de greenhouse en worden regelmatig omgewerkt zodat ze gelijkmatig drogen. Na een paar dagen gaan ze een etage lager en zo verder om uiteindelijk op de onderste laag te eindigen. Dit is belangrijk omdat het bovenin veel warmer is dan beneden. Door te wisselen drogen de bonen gelijkmatig. Het gehele proces van drogen op deze manier duurt 21 dagen, wat het een kwetsbaar en tijdrovend karwei maakt.

Smaakindicatie:
Juicy, superzoet, melkchocolade, aardbei, kersen

Zetadvies:
Espresso & Filter

Koffie gebrand door Single Estate Coffee