Jubileum Special Soaked

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Caturra
  • Hoogte
  • 1.100-1.300
  • Zending

Speciaal voor ons 5 jarig jubileum leveren we van deze plantage, drie verschillende bewerkingsmethodes van de koffiebes. Zo kan je de verschillen en effecten goed proeven!


De plantage Bella Vista ligt in één van de meest bekende koffieregio’s van Guatemala, Antigua, en is eigendom van de Zelaya familie. De vulkanen “Agua en Fuego” zorgen in dit gebied voor een microklimaat met uitermate vruchtbare grond en een gemiddelde temperatuur van 25°C. De familie Zelaya beschikt over een eigen wet-mill en dry-mill, zodat ze gedurende het hele proces de kwaliteit kunnen waarborgen.
De rijpe (veelal) rode bessen worden met de hand geplukt en dezelfde dag nog verwerkt. Door middel van water worden de rijpe en eventueel onrijpe bessen gescheiden (floaters & sinkers). Vanaf deze stap beginnen de verschillen in de verwerkingsmethodes:
De Soaked variant is een vrij nieuw proces wat Single Estate ontwikkelt samen met de Zelaya’s, gebaseerd op de ervaringen in andere origines. Nadat de bessen door de pulper zijn geweest wordt door middel van een zogenaamde washer het meeste vruchtvlees van de bonen gehaald. De bonen gaan in een bassin en worden dan voor 1 nacht onder schoon water gezet. De volgende ochtend gaan de bonen naar de greenhouse om te drogen.

Smaakindicatie:
Gebalanceerd, caramel en rode appel

Zetadvies:
Filter

Koffie gebrand door Single Estate Coffee