Jubileum Special Washed

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Bourbon
  • Hoogte
  • 1.100-1.225
  • Zending

Speciaal voor ons 5 jarig jubileum leveren we van deze plantage, drie verschillende bewerkingsmethodes van de koffiebes. Zo kan je de verschillen en effecten goed proeven!


De plantage Bella Vista ligt in één van de meest bekende koffieregio’s van Guatemala, Antigua, en is eigendom van de Zelaya familie. De vulkanen “Agua en Fuego” zorgen in dit gebied voor een microklimaat met uitermate vruchtbare grond en een gemiddelde temperatuur van 25°C. De familie Zelaya beschikt over een eigen wet-mill en dry-mill, zodat ze gedurende het hele proces de kwaliteit kunnen waarborgen.
De rijpe (veelal) rode bessen worden met de hand geplukt en dezelfde dag nog verwerkt. Door middel van water worden de rijpe en eventueel onrijpe bessen gescheiden (floaters & sinkers). Vanaf deze stap beginnen de verschillen in de verwerkingsmethodes:
De Washed variant wordt in Guatemala traditioneel veel gebruikt. De koffiebessen gaan door een pulper waarbij de schil en het meeste vruchtvlees worden verwijderd. De koffie gaat vervolgens in een bassin voor de droge fermentatie. Na fermentatie wordt de koffie gewassen en gedroogd op raised beds in de greenhouse.

Smaakindicatie:
Volle body, chocolade en hazelnoot

Zetadvies:
Espresso

Koffie gebrand door Single Estate Coffee