Nicaragua Finca las Brumas

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Caturra
  • Hoogte
  • 1.400m
  • Zending

Don Rene trad op jonge leeftijd al in de voetsporen van zijn vader door zijn eigen koffieplantage te starten. In 1979, toen zijn bedrijf bestond uit een aantal verschillende plantages, begon een zware burgeroorlog in Nicaragua. Met zijn familie liet hij zijn plantages achter en vluchtte naar Honduras. Daar begon hij een nieuwe plantage, maar keerde terug naar huis toen de burgeroorlog eindigde.
Op 70-jarige leeftijd begon hij in Nicaragua aan het opbouwen van zijn huidige koffieplantages, waaronder Finca Las Brumas.
Inmiddels zijn drie generaties Paguaga betrokken bij de verschillende plantages en hun eigen verwerkingsstation in de regio Nueva Segovia in het San Fernando gebergte.
BeanBrothers koopt de groene koffie, zonder tussenhandel, direct in van de koffieplantage. Hierdoor selecteren zij de mooiste kwaliteit en betalen de boer een betere prijs.

Deze koffie groeit op Finca Las Brumas. De rijpe koffiebesjes worden op deze steile berghelling handgeplukt. Vervolgens worden deze gewassen op het verwerkingsstation van de familie om hier de pit uiteindelijk ook te kunnen drogen. Een koffie met zo weinig defects als deze levert daardoor een hele cleane koffiesmaak op met een lichte aciditeit.

Koffie gebrand door BeanBrothers