Peru Churupampa

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Caturra, Pache en Typica
  • Hoogte
  • 1.600-1.900
  • Zending

Deze Churupampa Heeft Stefan Coster ingekocht via Lennart en Sarah van This Side Up. Het is een organic koffie die groeit tussen de 1600 en 1900 meter in het dorpje Chirinos. Tijdens het WOC heeft hij 1 van de afgevaardigde de hand mogen schudden. Stefan “Wat een mooie mensen met een onwijs goede koffie”.

De eigenaren van de farm (de Tocto familie) zijn jaren geleden begonnen met de focus op organic en Fairtrade koffie, een vooruitstrevende famille. De afgelopen jaren heeft de Tocto famille niet stil gezetten en hebben ze onder andere flink geïnvesteerd in Raised beds, nieuwe kanalen en tanks. In februari 2018 zijn de eerste lots binnengekomen en iedereen was zeer te spreken over de kwaliteit. Eigenlijk heel logisch want Peru heeft een ideaal klimaat om koffie te verbouwen.

Smaakindicatie:
Qua smaak kan je met deze koffie eigenlijk alle kanten op maar de koffie is super clean en sprankelend met een aciditeit van bloedsinaasappel en een donkere choco finish.

Koffie gebrand door Roast Factory