- Producent
- Wilber & Dionisia
- Koffiebranderij
- Het Brandhuys, Geertruidenberg
- Regio
- Peru, Huancayo
- Variëteit
- 100% Arabica - Typica en Bourbon
- Hoogte
- 2.270-2.350
- Zending
Via Cultivar komt deze heerlijke subtiele koffie uit de provincie Huancayo in Peru. Deze koffie is de helft van de oogst van de Peruaanse microplantages van Wilbur Aguilar (1,5 hectare) en Dionisia Romero (1 hectare) en dus met recht een microlot te noemen.
Plantagehouders Wilber en Dionisia wonen met hun gezinnen in het kleine dorpje Pumabamba in de Pauran-vallei temidden van de toppen van het Andes-hooggebergte. De 'Dionisia' wordt verbouwd in een kleine groene vallei op ruim 2300 meter hoogte temidden van de onherbergzame, kale toppen van het Peruaanse Andes-hooggebergte. Je zou in deze barre streken echt geen koffieplantage verwachten, maar toch timmeren Wilber en Dionisia er hard aan de weg. Hoe meer 'Dionisia'-koffiebonen deze ambitieuze microplantagehouders verkopen, hoe meer geld ze in hun plantage kunnen steken. In het optimaliseren van hun plantages en koffie worden Dionisia en Wilber geholpen door het agrarische collectief waar ze lid van zijn, maar ook vooral door rechtstreekse ondersteuning van de importeur Cultivar.
Smaakindicatie:
Deze gewassen koffie heeft een een lichte body met smaaktonen van honing en abrikoos.