Rwanda Abakundakawa

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Red Bourbon (natural)
  • Hoogte
  • 1.800-2.000
  • Zending

Begin 2019 ontdekte het team van Jones Brothers Coffee de Abakundakawa-coöperatie in Rwanda. Abakundakawa betekent: zij die van koffie houden. Dit microlot koffiebonen komt rechtstreeks van de vrouwen die zij in Rutabo ontmoetten. De koffieverkoop verbetert het leven van de gemeenschap van de vrouwelijke koffieboeren in deze afgelegen regio. 

De opbrengsten dragen ook bij aan een herbebossings-programma van de Rushashi-bossen, wat een natuurlijk habitat voor koffie creëert. Door het planten van schaduwbomen en planten (zoals Macadamia, Avocado en Moringa) wordt het ecosysteem klimaatbestendig verbeterd. Ook helpen de wortels bij de circulatie van stikstof in de grond – een belangrijke vereiste voor gezonde koffiebomen. De bomen helpen bovendien om erosie door hevige regenval tegen te gaan (door de grond te binden) en zij beschermen de koffiebomen. De planten creëren alternatieve gewassen (en dus inkomen) voor de boeren.

Smaakindicatie:
Een zijdezachte, romige body met bloemige tonen van Ethiopische Yirgacheffe-koffie en een droge zuurgraad van een Keniaanse koffie.
Aroma: hints van citroen en oranjebloesem met tonen van jasmijn en rozen.
Smaak: De zoete smaken van deze 'natural process Bourbon' doen denken aan gekarameliseerde rietsuiker, samen met kruidige tonen van kruidnagel, kaneel en piment en rozenaroma's. Een 'creamy body' in de afdronk.

 

Koffie gebrand door Jones Brothers Coffee