Rwanda, Gasharu

  • Producent
  • Gasharu Coffee, Valentin Kimenyi
  • Koffiebranderij
  • Rum Baba, Amsterdam
  • Regio
  • Rwanda, Nyamasheke
  • Variëteit
  • Bourbon
  • Hoogte
  • 1610-2010 m.
  • Zending
  • April 2024

Als hoofd van het familiebedrijf is producent Valentin Kimenyi een man die zeer gemotiveerd is om het potentieel van Rwanda als producent van hoogwaardige specialty coffee verder te ontsluiten. De hoge ligging, vruchtbare grond en klimaat zijn ideaal voor het verbouwen van koffie.

Deze koffie is een van de speciale bereide partijen die Gasharu heeft ontwikkeld. Met als doel een hogere complexiteit in de kop door te kiezen voor een natuurlijk anaërobe fermentatieproces in plaats van de gebruikelijke praktijk in Rwanda van gewassen verwerking (die ook prachtige koffies kan opleveren!).

Rwanda is een land van het Arabica Bourbon-ras, verreweg het meest voorkomende ras dat hier wordt geplant. Het Bourbon-ras is een van de meest cultureel en genetisch belangrijke rassen ter wereld. Het groeit op de hoogste hoogten en staat bekend om uitstekende kwaliteit in de kop.

Gasharu Coffee volgt de principes van Rainforest Alliance-certificering.

Verwacht smaken van sinaasappel, rozenbottel en bruine suiker.

Koffie gebrand door Rum Baba