Sapphire blend

  • Variëteit
  • Red Bourbon
  • Hoogte
  • 1200-1750
  • Zending
  • Februari 2022

SAPHIRE BLEND wordt bereikt door gewassen verwerkte koffiekersen van 4 verschillende boerderijen te mengen. 2 van hen bevinden zich op de Cerro Verde-vulkaan en de andere 2 op de Ilamatepec-vulkaan.

Ze produceren koffie van uitzonderlijke kwaliteit. Koffie Kersen worden zorgvuldig geplukt op de boerderij. Eventuele onderrijpe, droge of groene kersen worden uit de partij verwijderd. De koffiebessen worden vervoerd naar onze molen Vivagua waar pulpers de rode schil van de kersen verwijderen.

Deze rode huid wordt de “pulp” genoemd en is zeer rijk aan voedingsstoffen. De pulp wordt bij de molen gedroogd en elke week gaat het terug naar de boerderij, waar het wordt gebruikt als meststof voor de bomen.

Om gewassen koffie te krijgen, gaat de koffie 8-10 uur in de fermentatietanks. De tijd kan variëren afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur buiten. Wanneer het alle slijm heeft vrijgegeven, wordt het gewassen en naar de patio’s gebracht om te drogen.

Deze koffielagen worden elke dag 5-8 keer verplaatst. In de Nacht wordt de koffie in kleine hoeveelheden opgestapeld en afgedekt om hem te beschermen tegen dauw of onverwachte regen.

De luchtvochtigheid van de koffie wordt dagelijks gemeten. Zodra het 12% bereikt, wordt de koffie verpakt en opgeslagen in het magazijn op een vooraf toegewezen plek om de traceerbaarheid te behouden.
De tijd die de koffie nodig heeft om de gewenste luchtvochtigheid te bereiken, kan 8-10 dagen zijn.

Koffie gebrand door CoffeeXperts