Reko Koba Natural

  • Varieteit

    100% Arabica - Heirloom (natural)

  • Hoogte

    1.700-1.800

  • Zending

    oktober 2018 / #2

De Reko Koba coöperatie krijgt de koffie van kleine boeren in de regio. In november 2017 hadden we ook een koffie van deze coöperatie, gebrand door Stielman. Het wasstation wordt gerund door Firewoyne Tesfaye en is eigendom van Shanta Werku. Het afgelopen jaar heeft de coöperatie verschillende verbeteringen doorgevoerd in het proces, naar aanleiding van aanbevelingen van Catalyst Coffee Consulting en Dominion Trading. Voorbeelden hiervan zijn drijfbedden om te lichte bessen te verwijderen, bamboo droogbedden vervangen door metalen bedden om schimmel te voorkomen en verscheidene trainingen op alle fronten. 
Eyasu Bekele is de operations manager en werkt al meer dan 20 jaar in de koffie verwerking. Kiros Abraham helpt om de kwaliteits programma's te implementeren en zorgt voor eerlijke betalingen van boeren. Samuel is verantwoordelijk voor de coffee operations en onderhoudt de pulp machine. Deze key players, zijn enorm gedreven en betrokken bij hun werk. Dat resulteert onder andere in deze prachtige koffie.

Zetmethode Filter:
Methode: V60
Brew ratio: 17.0
Water temperatuur: 93 graden Celsius
Brew time: medium-short


Zetmethode Espresso:
Brew ratio: 2.0
Brew time: 27 seconden
Water temperatuur: 92.5 graden Celsius
Pressure: 8.9 bar