Rwanda Nyakarenzo

  • Varieteit

    Bourbon

  • Hoogte

    1.900

  • Zending

    augustus 2018 / #1

Het washing station ligt in het district Rusizi de meest zuidelijke regio van Rwanda, De regio grenst aan DR Congo en Burundi en heeft een kustlijn langs het meer Kivu. Het wasstation ligt dicht bij het natuurlijke hooglandbos Cyamudongo. Gemiddelde hoogte in de regio is 1924 meter boven zeeniveau. Toch ligt het wasstation een stuk lager dan de boerderijen die koffie produceren. Dit maakt het voor de producenten eenvoudiger om hun koffiekersen naar beneden te dragen na de oogst van de dag. Door het station heuvelafwaarts te plaatsen, wordt ook de watertoevoer naar het station vanaf het nabijgelegen riviernetwerk vergemakkelijkt. Op het niveau van de boerderij betekent de oriĆ«ntatie van de boerderijen in de heuvels dat de koffiebomen veel meer zonneschijn opvangen dan het wasstation zelf. Het droogveld van het station heeft minder directe blootstelling aan zonlicht, waardoor het koffie-droogproces wordt vertraagd.


Omdat de droogcapaciteit van dit wasstation zeer beperkt is en de omstandigheden niet geschikt zijn om volume te produceren, heeft Nyakarenzo natuurlijk de loop van de gespecialiseerde productie doorgemaakt. De capaciteit van het station is kleiner, waardoor de kwaliteit van de totale productie gemakkelijker te regelen is. Om te beginnen legt het wasstation veel nadruk op de selectie van kersen vanaf het innamepunt. De manager die toeziet op de ontvangst van de kers controleert strikt welke kersen worden geaccepteerd voor verwerking. Hij controleert de kwaliteit door middel van flotatie, omdat niet alle kwaliteitsproblemen zichtbaar zijn. Vervolgens legt hij elke partij kersen voor aan een visuele inspectie om insectenbeschadiging of andere ongewenste elementen te detecteren. De kwaliteit van de partij wordt genoteerd zodat de producent betaling ontvangt in overeenstemming met de kwaliteit van de kersen en het volume dat hij die dag heeft afgeleverd.

Smaakindicatie:
Deze koffie heeft tonen van aardbei, kers, vanillie en chocola.

Zetmethode:
Speciaal gebrand voor filter methodes.