Tanzania Kilimanjaro Grade AA

  • Varieteit

    100% Arabica - Bourbon (Jackson), Kent

  • Hoogte

    1.000-1.600

  • Zending

    september 2019 / #3

Tanzania is de op twee na grootste koffieproducent in Afrika en produceert ongeveer één procent van de Arabica-koffie ter wereld. De meeste Arabica-koffie uit Tanzania wordt zowel in de regio Kilimanjaro als in de zuidelijke hooglanden gekweekt. De hoge ligging van Tanzania kwalificeert bijna al zijn koffie als Strictly High Grown (SHG). Ongeveer 400.000 boerenfamilies leven van koffie en de grondstof maakt ongeveer 20 procent van de exportopbrengsten van Tanzania uit.

Het koffiegebied in Kilimanjaro ligt op de vruchtbare vulkanische hellingen van de hoogste berg van Afrika, in Tanzania. De hoogtes van 1.000 tot 1.600 meter boven de zeespiegel produceren een van ’s werelds beste koffiebonen. De regio geniet van een stabiel klimaat en toegang tot rivieren, bronnen en waterwegen, waardoor de Arabica-koffieplant kan gedijen.

 

Smaakindicatie:
Tanzania-koffie vertoont een levendige en heldere, wijnachtige zuurgraad, met een scherpe, rijke en sterke ceder smaak. Deze fijne Tanzania koffie is medium tot full body met hints van zoete bessen-achtige fruit en ceder.