Miss Morrison

Ken je het gevoel dat je heel graag een verhaal wilt vertellen, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Dat is het verhaal van Miss Morrison, dé koffiebranderij in Delft. Het gevoel van een passie voor koffie. Een brandend verlangen voor een product met een verhaal dat je moet ervaren, omdat het niet onder woorden gebracht kan worden.

Na jaren van dromen en het schrijven van ondernemingsplannen besloten wij, Martin en Cisca, in de zomer van 2013 om het geheim van de koffiecultuur te ontdekken. We vertrokken voor een drieweekse roadtrip naar Toscane. Die reis heeft ons leven veranderd, want het bracht ons naar het geheim van goede koffie: het branden.

Bij koffie draait het om de juiste inkoop van groene bonen, het proces van branden en het creëren van smaak. Over dat laatste is er de afgelopen jaren veel gediscussieerd, maar de allermooiste gesprekken vonden plaats in de branderijen in Toscane. Voor ons was de start van die reis de start van de branderij, want in april 2014 openden we de deuren van de Voorstraat om onze eerste klanten te verwelkomen.

“Miss Morrison is een begrip geworden. De branderij is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een plek, die niet alleen voor ons, maar ook voor anderen belangrijk is geworden. Een plek waar koffie mensen verbindt.”

Het ambacht van het koffiebranden hebben we ons eigen gemaakt en die mooie, blauwe Giesen W6 in het raam van de Voorstraat is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De koffiegeur die zich door de stad verspreidt ook niet. Meer dan ooit voelen we de verantwoordelijkheid om met Miss Morrison een verschil te maken in de mooie wereld van koffie. Elke koffie heeft een uniek verhaal en dat verhaal willen wij delen met jou.

“Onze missie is in de laatste jaren nooit veranderd. We willen mensen bewust laten genieten van hun dagelijkse kopje koffie.”

Door impact te hebben op de koffieketen, de boeren en families die de koffie voor ons telen en bewustwording te creëren bij koffiedrinkers dat koffie een vers product is. Net zoals je andere dagelijkse boodschappen koop je koffie, vers, bij je lokale koffiebrander. Pas dan kan je hart echt een sprongetje van blijdschap maken, wanneer je een kop koffie op tafel zet.

Koffie geleverd aan Roast