Zwarte koffie, Ede

De reis van Zwartekoffie begon in 2013 toen Joffrey Vermeule met zijn vrouw en kinderen in Costa Rica woonde. In Tuis, een klein dorpje op het platteland kwamen zij in contact met koffieboeren in en om het dorp. Deze mensen aan de onderkant van de koffieketen verdienden nauwelijks iets met hun harde werk.

Samen met onze partner Café Misión is Zwartekoffie toen gestart om koffie te gaan kopen van deze boeren en te exporteren naar Nederland. Café Misión is als social enterprise gestart om banen te creëren in het dorp Tuis. Door mensen werk te geven in de koffie, bijvoorbeeld op de velden of in de washing station, bieden ze perspectief aan veel kwetsbare groepen in de samenleving.

Je moet weten dat alle winst die wordt gemaakt met de koffieproductie direct opnieuw geïnvesteerd wordt in de lokale bevolking. Zo financieren ze onder andere ouderenactiviteiten en hulpprojecten voor de inheemse bewoners van het land.

Daar willen we met Zwartekoffie een bijdrage aan leveren. Zo vergroten we de impact op de plaats van productie. Jij goede koffie, de mensen in Costa Rica een beter leven. Klinkt als een win-win.

Joffrey werd benaderd door Alfred Wonyaka uit Oeganda omdat hij via via had gehoord over het werk van Zwartekoffie. Na een bezoek en een eerste kennismaking zijn we nu ook gestart met koffie import uit dit Oost-Afrikaanse land. Impact maken in de levens van koffieboeren die normaal gesproken over het hoofd worden gezien. Dat drijft ons!

Koffie geleverd aan Roast